Verimlilik Ve Teknoloji Fuari'nda ATO'nun Projeleri Ilgi Gördü

Ankara Ticaret Odasi (ATO), Türkiye Verimlilik Vakfi’nin bu yil "Ileri teknolojiler" temasiyla gerçeklestirdigi "3. Verimlilik ve Teknoloji Fuari"nda stant açti.

Verimlilik Ve Teknoloji Fuari'nda ATO'nun Projeleri Ilgi Gördü
ATO Baskani Gürsel Baran, açilis töreninin ardindan ATO standina geçerek Ankara Ticaret Odasi’nin verimliligi temel alan yaklasimlarla hayata geçirdigi proje ve çalismalar hakkinda ziyaretçilere bilgi verdi. Fuarin ilk gününde ATO standini Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Altindag Belediye Baskani Asim Balci, Ankara Il Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoglu, ATO Meclis üyeleri ile çok sayida ziyaretçi gezdi.

ATO’nun tüm faaliyetlerini verimliligi esas alarak gerçeklestirdigini belirten Baran, “Ankara Ticaret Odamizda organ üyelerimizin e-imza kullanimi, ATO Mobil uygulamasi ve ticaret sicili dokümanlarinin dijitallestirilmesiyle elektronik hizmetlerimizi artirarak verimli çalismayi temel aliyoruz” dedi.

Ankara Ticaret Odasi’nin 160 bin üyesi ve 67 Meslek Komitesi ile turizmden sagliga, tarimdan enerjiye çok genis bir alanda çalisma yürüttügünü kaydeden Baran, “Ankara Ticaret Odasi olarak yaptigimiz çalismalarda her zaman verimliligi esas aliyor, bilim ve teknolojideki gelismeleri takip ederek üyelerimizin, baskentimizin ve ülkemizin verimliligine katki saglamak için çalisiyoruz. Verimlilik artisi, sürdürülebilir büyümenin baska bir ifadeyle kalici refah artisinin en temel kaynagidir” diye konustu.



“Fuarlar ticaret hayatinin önemli bir parçasi”

Baran, Türkiye’deki dev teknoloji firmalari ile yeni baslayan start-up firmalarini bulusturan fuarin farkindalik olusturarak ülkenin teknolojik kapasitesini gösterme açisindan önemli oldugunu kaydetti.

Baran, “Verimliligi tesvik eden ve gelismesi için mesai harcayan Türkiye Verimlilik Vakfi’nin düzenledigi bu fuari çok kiymetli buluyorum. Fuarda yer alan ’start-up’ sokagi genç girisimcilerimizin emeklerini göstermesi için büyük bir imkan yaratiyor. Üreten, çalisan, hem kendini hem memleketi gelistiren bu zihinlerin ürünlerine yakindan tanik olmak için herkesin bu fuari ziyaret etmesi gerektigini düsünüyorum” dedi.

Salgin sürecinde fuar ve organizasyonlarin fiziki ortamda yapilamadigini ancak kademeli normallesme ile Baskent’te bu tür etkinliklerin basladigini kaydeden Baran, fuarlarin ticaret hayatinin çok önemli bir parçasi oldugunu söyledi.



ATO Baskani Gürsel Baran, Verimlilik ve Teknoloji Fuari’ndaki V-Talks Experiences programina da katilarak, “Gelecegin Iletisim Modelleri” oturumu moderatörü Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Didem Özel Tümer ile konusmacilar RTÜK Baskani Ebubekir Sahin, Netflix Direktörü Pelin Mavili, Tivibu Direktörü Muhammed Ziyad Varol ile Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir’e plaketlerini Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Türkiye Verimlilik Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Dr. Cemalettin Kömürcü ile birlikte takdim etti.

Sanayi, egitim, enerji, tarim, iletisim, ulasim, saglik sektörlerindeki teknolojileri kapsayan aralarinda dünya siralamalarinda ilk 100 içinde yer alan teknoloji üreten ve kullanan 123 firma ve 38 start-up’in katildigi fuarda Ankara Ticaret Odasi standinda verimliligi temel alarak gerçeklestirilen proje ve çalismalar ile “Cografi Isaretli Ürünler Zirvesi” ve “Ankara Marka Bulusmalari” gibi uluslararasi etkinlikler hakkinda bilgi veriliyor. ATO’nun Verimlilik ve Teknoloji Fuari’ndaki standi 12 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA