Vakiflar Genel Müdürü Ersoy, Bosna Hersek'te Yeni Projelerin Baslatilacagini Söyledi

Vakiflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, restorasyonu devam eden eserleri yerinde incelemek ve yeni projeleri hayata geçirmek üzere Bosna Hersek'in baskenti Saraybosna'ya geldi.

AA muhabirine açiklamada bulunan Ersoy, beraberindeki heyetle 10-13 Haziran arasinda Bosna Hersek'in farkli sehirlerini ziyaret edeceklerini bildirdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle son 1,5 yillik süreçte ülkeyi ziyaret edemediklerini söyleyen Ersoy, "Bu ziyaretimizde, Bosna Hersek'te 20'ye yakin Vakiflar Genel Müdürlügümüzce restorasyonu yapilan eserlerimizi yerinde görmek, eksiklerimizi tespit edip geregini yapmayi amaçliyoruz." dedi.

Yeni eserlerin ihyasiyla ilgili projelerin de baslatilacagini aktaran Ersoy, "Vakiflar Genel Müdürü olarak, genel müdür yardimcisi arkadaslarim ve daire baskanlarimla buraya geldik. Çalismaya devam ediyoruz." diye konustu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadik Babür Girgin ile bir araya geldiklerini belirten Ersoy, Bosna Hersek Islam Birligi Baskani Husein Kavazovic ve kamu kurumlariyla da toplanti yapacaklarini söyledi.

Önceligin devam eden projelerin tamamlanmasi ve hizmete girmesi oldugunu kaydeden Ersoy, "Amacimiz, Bosna Hersek'teki devam eden islerimizi bizzat takip edip görmek, eksiklerimizi tamamlayip yeni islere start vermek. Bununla ilgili olarak da üç dört ili dolasacagiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA