Ögrenciler Sinavlara Okuma Evlerinde Hazirlaniyor

Karaköprü’de, ögrenciler hizmete açilan okuma evleri ve halk kütüphanesinde ders çalisarak sinavlara hazirlaniyor.

Ögrenciler Sinavlara Okuma Evlerinde Hazirlaniyor
Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren okuma evleri ve halk kütüphanesi sinavlara hazirlanan ve sessiz bir ortamda ders çalismak isteyen ögrencilerden yogun ilgi görüyor. Esentepe, Atakent, Dogukent ve Seyrantepe mahallelerinde bulunan okuma evleri ile Karaköprü Belediyesi Halk Kütüphanesi ögrenciler tarafindan ders çalisma ortami olarak tercih edilirken, sinavlara hazirlanan ve kitap okumak isteyen ögrenciler ve vatandaslar da bu merkezlerden faydalanabiliyor. Özellikle üniversiteye giris sinavlarina kisa bir süre kala Esentepe Okuma Evi ve Seyrantepe’deki 4. Murad Kültür Merkezi içerisindeki okuma evinde gençler sessiz ve konforlu ortamda ders çalisiyor, internet hizmetinden yararlaniyor. Pandemi kurallarina uyulan okuma evlerinde ates ölçümü, hijyen ve maske kullanimina önem dikkat ediliyor.

Karaköprü Belediye Baskani Metin Baydilli, bir ülkenin gelisiminde egitimli nesiller yetismesinin etkili olduguna dikkat çekerek, "Karaköprü Belediyesi olarak gençlerimizin egitimine katki saglamak amaciyla okuma evlerimizde ve kütüphanemizde onlara çalisma ortami sunuyoruz. Su ana kadar 4 mahallemizde okuma evi bulunuyor ve insallah bu sayiyi artirmaya çalisacagiz. Ögrencilerimiz de geleceklerini etkileyecek sinavlara hazirlanirken okuma evlerimizdeki sessiz ortamda ders çalisiyorlar. Tüm ögrenci kardeslerime sinavlarinda basarilar, zihin açikligi diliyorum. Biz her zaman gençlerin destekçisi olacagiz" diye konustu.

Temiz ve sessiz bir ortamda ders çalisma firsati bulan ögrenciler bu hizmeti kendilerine sunan Karaköprü Belediyesine tesekkür etti.
Kaynak: İHA