Nevsehir'de Aile Sagligi Merkezlerinde Biontech Asisi Yapilmaya Baslandi

Nevsehir'de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda, BioNTech asisi aile sagligi merkezlerinde de yapilmaya baslandi.

Saglik Bakanliginin uygun saklama kosullarinin saglandigi aile sagligi merkezlerinde Kovid-19 asisi BioNTech'in de yapilabilmesi için baslattigi çalisma kapsaminda, vatandaslar randevu aldiklari merkezlerde asilarini oldu.

Nevsehir Aile Hekimleri Dernegi Baskani Dr. Hakan Gürbüz, gazetecilere yaptigi açiklamada, kentteki 5 aile sagligi merkezinde, aile hekimligi birimlerinin BioNTech asisini uyguladigini belirtti.

Vatandaslarin asi konusunda istekli olduklarini gözlemlediklerini kaydeden Gürbüz, "Vatandaslarimiz Merkezi Hekim Randevu Sistemi, Alo 182 ya da e-nabiz üzerinden randevu alabiliyor. Yasli nüfus grubunu tamamladigimiz için internet ve teknolojiyi kolaylikla kullanan yas grubu randevusunu alabiliyor. 6 kisilik gruplar halinde alinan vatandaslara asilari uygulaniyor. BioNTech saklama kosullari Saglik Bakanliginca belirlenen soguk zincire uygun sekilde yapiliyor. Yurt disindan itibaren takipli gelen asinin herhangi bir bozulma durumu olusmuyor." dedi.

Kaynak: AA