Kirgizistan Cumhurbaskani Caparov, Cengiz Aytmatov Uluslararasi 4. Issik Göl Forumu'nda Konustu

Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov, “Cengiz Aytmatov’un Kirgiz halkinin içinden çikmasi dünya edebiyat arenasinda milyonlarca okuyucu için sürpriz oldu.” dedi.

Kirgizistan Cumhurbaskanligi Basin Merkezinden yapilan açiklamaya göre, Türkiye’de resmi ziyaretini sürdüren Caparov ve Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bestepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilen Cengiz Aytmatov Uluslararasi 4. Issik-Göl Forumu'nun kapanis programina katildi.

Caparov, Cengiz Aytmatov’un Türk dili konusan ülkelerin prestijinin yükselmesine katkida bulundugunu belirtti.

Aytmatov’un geçen yüzyilda Orta Asya'daki cumhuriyetlerin tarihinde esi görülmemis bir siçrama yaptigini söyleyen Caparov, “Cengiz Aytmatov’un Kirgiz halkinin içinden çikmasi dünya edebiyat arenasinda milyonlarca okuyucu için sürpriz oldu.” ifadesini kullandi.

Caparov, Aytmatov'un hayatinin, edebi mirasinin, eserleriyle dile getirdigi hikmetli sözlerinin ve düsüncelerinin derin çalisma gerektiren manevi bir hazine oldugunu vurguladi.

Cumhurbaskani Caparov, Cengiz Aytmatov'un adini tasiyan Issik-Göl Forumu'nu organize ettikleri için Türk halkina ve Cumhurbaskani Erdogan'a derin sükranlarini ifade etti.

Kaynak: AA