Kirgizistan Cumhurbaskani Caparov'a TOBB ETÜ Tarafindan Fahri Doktora Unvani Verildi Açiklamasi

'Bizim kanimiz ve tarihimiz bir. Biz, Türk dili konusan halklariz' 'Kirgizistan'da çok sayida Türk is insani var. Kapimiz onlara her zaman açik'

Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov'a Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) tarafindan fahri doktora unvani verildi.

TOBB Baskani ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Baskani M. Rifat Hisarciklioglu'nun ev sahipliginde düzenlenen törende konusan Cumhurbaskani Caparov, Kirgiz halki ve sahsi adina Hisarciklioglu'na ve TOBB ETÜ'ye misafirperverligi, güzel karsilamasi ve fahri doktora unvani için tesekkür ederek, bunun büyük bir gurur vesilesi oldugunu belirtti.

"Biz Kirgizistan ile Türkiye arasinda is birliginin güçlenmesini arzuluyoruz ve bunun için elimizden gelen gayreti gösterecegimizi belirtmek istiyorum." diyen Caparov, Türkiye ile is birliklerinin her alanda oldugunu ve bunlarin basinda ise ekonomik is birligi geldigini kaydetti.

Caparov, "Bizim kanimiz ve tarihimiz bir. Biz Türk dili konusan halklariz. Bunu özellikle büyük bir heyecanla belirtmek istiyorum." dedi.

Küresellesme döneminde iki ülke arasinda is birliginin güçlenecegine inançlarinin tam oldugunu dile getiren Caparov, Türkiye'nin önde gelen sirketlerinin yöneticileri ile bir araya gelmenin Kirgiz is insanlarina büyük bir güven verdigini düsündügünü söyledi.

Bugün düzenlenen Kirgiz-Türk Is Forumu'nun her iki ülkenin is insanlarina yeni firsatlar doguracagina inandigini vurgulayan Caparov, "Kirgizistan'da çok sayida Türk is insani var. Bizim kapimiz Türklere her zaman açik. Yeni yatirimcilari daima kabul etmeye haziriz ve Türk is insanlarina her türlü destegi verecegiz." diye konustu.

Ülkesinin ekonomisinin gelismesi için Türklerin yatirimlarina, yeni teknolojilerine ve yeni yönetim sistemine ilgi gösterdiklerini belirten Caparov, yatimcilara gerekli kosullarin olusturulmasi için ülkesinde tüm sartlarin mevcut oldugunu söyledi.

Caparov. Cumhurbaskanligi görevine basladigi günden itibaren iki önemli adim attiklarini, bunlarin yatirimcilari ve özel mülkiyeti koruma oldugunu kaydetti.

Yatirimcilarin ülkesine güveni artirmak için seffaf olarak çalismayi amaçladiklarini dile getiren Caparov, sunlari söyledi:

"Bu yil 11 Nisan'da yeni bir anayasa kabul ettik. Yeni anayasa ile yatirimcilarin faaliyetlerini güvence altina aldik. Talimatimla 'Yatirimcilar Bakanligi' kuruldu. Cumhurbaskani olarak, ülkemize yatirim yapmaya gelecek is insanlarina güvence veriyorum. Degerli Türk is insanlarini yatirim potansiyeli yüksek olan Kirgizistan ile Avrasya Ekonomik Birligi (AEB) üyesi ülkelerine ihracat yapmaya davet ediyorum. Eminim ki Türk sirketleri ülkemizin potansiyelini kullanarak komsu ülkelerimizin pazarlarina mal ihraç edebilirler. Türk is insanlarini Kirgizistan'in yatirim potansiyelini tam kullanmaya davet ediyorum. Sizleri Issik Gölü'ne davet ediyoruz."
Kaynak: AA