Istanbul'da 45 Yas Ve Üzeri Vatandaslar Kovid-19'A Karsi Asilanmaya Basladi

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit: 'Vatandaslarimiz bugünkü gibi arzulu sekilde basvurursa bizim için çok mutlu bir ay geçecek. Bu ay belki asi yapma anlaminda çok yorulacagiz ama bu yorgunluk güzel bir yorgunluk olacak. Bu yorgunlukla belki önümüzdeki aylarin saglik anlamindaki yükünü yok etmis olacagiz'

Istanbul'daki saglik kuruluslari, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda 45 yas ve üzeri vatandaslar için asilama sürecine basladi.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri dogrultusunda Saglik Bakanliginca belirlenen "Kovid-19 Asisi Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsaminda asilama süreci devam ediyor.

Bakanligin asilama takvimine göre sisteme tanimlanan 45 yas ve üzeri vatandaslar da bugünden itibaren randevu aldiklari saglik kuruluslarinda asilarini olabiliyor.

Bu kapsamda asi randevusu alarak Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'ne gelen 45 yas ve üzeri vatandaslara ilk doz asilari uygulandi. Asilama öncesi personel tarafindan, vatandaslara bilgilendirme yapildi.

Konuya iliskin, AA muhabirine açiklama yapan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin bagli bulundugu Sancaktepe Sehit Prof. Dr. Ilhan Varank Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, her bir yeni yas ya da meslek grubunu asi için açtiklarinda ilk günlerde çok yogun bir talep oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Haziran ayi, her bir günü sanki yeniden basliyormuscasina coskulu geçecek gibi gözüküyor. Çünkü hizli bir sekilde dar araliklarla hem yeni alt yas gruplarini açiyoruz, bugün 45 açtik, önümüzdeki hafta basi bu 40 yasa inecek. Bu arada yeni meslek gruplari eklenmeye basladi, akademisyenler, sanatçilar gibi, bu sekilde dinamik bir haziran ayi yasayacagiz. Bugün inanilmaz bir talep var asiya. Bundan önceki gün de hatta önceki gün de öyleydi. Belli ki bundan sonra da böyle gidecek."

Yiyit, saglik altyapisi anlaminda hiçbir sikinti olmadigini, asi tedarikinin de saglandigini dile getirerek, "Vatandaslarimiz bugünkü gibi arzulu sekilde basvurursa bizim için çok mutlu bir ay geçecek. Bu ay belki asi yapma anlaminda çok yorulacagiz ama bu yorgunluk güzel bir yorgunluk olacak. Bu yorgunlukla belki önümüzdeki aylarin saglik anlamindaki yükünü yok etmis olacagiz." diye konustu.

- "Rahat olabilmemiz için mecburen asi olmamiz gerekiyor"

Hastaneye gelerek asi olan 46 yasindaki Tümay Hazneci Öner, asidan çok korktugunu ancak çok basit bir uygulama oldugunu belirterek, "Sifa olsun diyelim. Baska çözümü yok bu isin, rahat olabilmemiz için mecburen olmamiz gerekiyor. Korkulacak bir sey de yok." dedi.

Asi olan 45 yasindaki Cem Öner de herkesi asi olmaya davet ederek, "Mutlaka asi olmak lazim, aksi takdirde bu isin sonu olmayacak. Hiçbir sikinti olmadan asimizi yaptirdik." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA