Dijital Kovid Sertifikasi, Almanya'da 14 Haziran'da Uygulamaya Girecek

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yaptiranlar için gelistirilen Dijital Kovid Sertifikasi'nin (CovPass) 14 Haziran Pazartesi'den itibaren kullanilabilecegi bildirildi.

Almanya Saglik Bakani Jens Spahn, Berlin'de Dijital Kovid Sertifikasi'nin tanitiminda yaptigi açiklamada, asi merkezleri, eczacilar ve doktorlarin çift doz asi olanlarla ilgili bilgileri dijital olarak sertifikalandirilacagini ifade etti.

Dijital Kovid Sertifikasi'na sahip olanlarin akilli telefonlarina yükledikleri CovPass uygulamasiyla asi olduklarini kanitlayabileceklerini vurgulayan Spahn, sertifikada ilgili kisinin adi, soyadi, dogum tarihi, hangi firmanin asisini oldugunun yani sira Kovid-19'a yakalanip yakalanmadigi bilgisinin de yer alacagini kaydetti.

Su ana kadar asi olanlar ise doktorlara ve eczacilara basvurarak, asi karnesindeki verilerinin dogru olup olmadigini kontrol ettirdikten sonra asi kaniti olarak kullanilan ve uygulamalarda saklanabilen bir QR kodu alacak ve bu kod uygulamaya kaydedilecek.

Dijital Kovid Sertifikasi'na su an için sadece Avrupa Ilaç Ajansinin onay verdigi asilar kaydedilebilecek.

AB halihazirda BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson-Johnson firmalari tarafindan üretilen asilari onayliyor.

Kaynak: AA