Bozkirdan Karadeniz Kiyilarina Süheda Torunlarindan Iade-I Ziyaret

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yil dönümü kutlamalari kapsaminda Zafer Yolculugu’ndaki Istiklal Bayragi, Polatli Belediyesi tarafindan Milli Mücadele’ye büyük katkida bulunan Inebolu’ya teslim edildi.

Bozkirdan Karadeniz Kiyilarina Süheda Torunlarindan Iade-I Ziyaret
Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde düzenlenen 9 Haziran Seref ve Kahramanlik Günü töreninde Polatli Belediye Baskani Mürsel Yildizkaya ve Inebolu Belediye Baskani Mustafa Huner Özay iki kent arasinda kardeslik protokolüne imza atti. Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yil dönümü kutlamalari kapsaminda Polatli Belediyesi tarafindan ’Zafer Yolculugu’na çikartilan Istiklal Bayragi, kardeslik protokolü imza töreninin ardindan Baskan Yildizkaya tarafindan Inebolu Belediyesi’ne teslim edildi. Tarihi Kent Meydani’nda gerçeklestirilen törene Kastamonu Valisi Avni Çakir, Polatli Belediye Baskani Mürsel Yildizkaya, Inebolu Belediye Baskani Mustafa Huner Özay, Dumlupinar Belediye Baskani Semsettin Akagaç, Polatli Belediye Meclis üyeleri ve Inebolulu vatandaslar katildi.



“Bu sehirlerin evlatlari kahraman ecdadin evlatlaridir”

9 Haziran Inebolu Seref ve Kahramanlik Günü töreninde konusan Polatli Belediye Baskani Yildizkaya, “Polatli, Inebolu ve Dumlupinar kurtulus mücadelemizde tarihi rol oynadilar, büyük görevler ifa ettiler. Isimlerimizin önünde kahraman, sanli ve gazi yazmasa da tarih sahit ki bu sehirler kahraman sehirlerdir. Bu sehirlerin evlatlari kahramanlarin evlatlaridir. Bu yil büyük Türk zaferi Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yil dönümü. Biz de bu kapsamda birbirinden farkli programlar icra ederek tarihi zaferimizi kutluyoruz. Istiklal Bayragi projemizi 12 Mart tarihinde büyük Atatürk’ün manevi huzurundan teslim aldik. Milli Mücadelemize ev sahipligi yapmis ilçelerimizi, beldelerimizi ziyaret ediyoruz. Milli ruhu, heyecani güçlendirmek, çocuklarimiza, gençlerimize bu destanlarin nasil yazildigini daha iyi anlatmak için böyle bir proje gerçeklestirdik. Bugün de aranizdayiz, sizinle birlikteyiz. Bundan sonraki süreçte de Inebolu’yla, Dumlupinar’la diger il ve ilçelerimizle daha siki iliskilerle bu tarihi görevi yerine getirmek istiyoruz. Tekrar 9 Haziran Seref ve Kahramanlik Gününüzü kutluyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle aniyorum" seklinde konustu.

Inebolu’da Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun katilimi ile gerçeklestirilen ’Atatürk ve Istiklal Yolu Yürüyüsü’nde ve Inebolu Seref ve Kahramanlik Günü kutlama törenlerinde yerini alan Istiklal Bayragi, Milli Mücadele’nin gerçeklestigi rota üzerinde yolculuguna devam edecek. ‘Askin zaferi Türk’ün mührü Sakarya’ sloganiyla Polatli Belediyesi tarafindan Zafer Yolculugu’na çikartilan Istiklal Bayragi, 22 Agustos’ta bisiklet gruplari tarafindan Türk’ün makus talihinin yenildigi Duatepe’ye getirilecek. Istiklal Bayragi, Polatli Duatepe’de düzenlenecek törenin ardindan 2022 yili içerisinde gönüllü bisiklet gruplari esliginde Afyon Bati Cephesi Karargahi, Karacahisar, Suhut, Dumlupinar, Usak ve Izmir rotasinda milli mücadele yolculugunu sürdürecek.
Kaynak: İHA