Bilecik'teki Suuçtu Selalesi Çevresindeki Dogal Güzellikleriyle Ziyaretçilerini Agirliyor

Bilecik'in Yenipazar ilçesindeki Suuçtu Selalesi, 30 metreden akan suyu ve etrafindaki yesil tabiatiyla kademeli normallesme sürecinde günübirlik ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Bilecik'teki Suuçtu Selalesi Çevresindeki Dogal Güzellikleriyle Ziyaretçilerini Agirliyor
Ilçe merkezine 10 kilometre uzaklikta, Yukariçayli köyü sinirlari içinde 875 metre rakimda bulunan selaleden akan ve düstügü noktada küçük bir havuzda toplanan suyun berrak görüntüsü dikkati çekiyor.

Yenipazar Belediye Baskani Ilhan Özden, AA muhabirine, selalenin ilçenin turizm potansiyeline sahip bölgelerinden biri oldugunu söyledi.

Vadinin içinde yer alan selalenin özellikle Istanbul ve çevre illerden gelen ziyaretçiler tarafindan gezildigini belirten Özden, "Selalemiz, Süzmen Göleti'miz ve Harmankaya Kanyonu bir üçgen, turizm potansiyeline de sahip yerlerimiz. Ciddi sayida misafirlerimiz oluyor. Ziyaretçi sayisi her geçen gün artiyor." diye konustu.

Özden, Bilecik Valiligi ve Yenipazar Kaymakamliginin destegiyle selalenin görselligini ön plana çikararak turizme kazandirilmasi için çalisma yapacaklarini ifade etti.

Ilçede yasayan Mehmet Kaya da çevre sakinlerinin özellikle hafta sonlarinda buraya gelip dinlendigini anlatarak, "Selale güzel ama yapilacak çalismalarla daha da gelistirilebilecegini düsünüyorum." dedi.???????

Kaynak: AA