Ailesi Için Tas Firinda Pisirdigi Köy Ekmekleri Gelir Kaynagi Oldu

Sakarya'nin Tarakli ilçesinde tas firinda pisirdigi köy ekmeklerini yöresel ürünler pazarinda satan 68 yasindaki Hatice Eskioglu, aile ekonomisine katki sagliyor.

Hacimurat Mahallesi'nde oturan 3 çocuk annesi Eskioglu, ailesi için pisirdigi eksi mayali köy ekmegini 10 yildan bu yana belediye eski garajinda kurulan yöresel halk pazarinda ilçe halkinin begenisine sunuyor.

Bir buçuk kilogramdan fazla gelen ekmekleri gelir kaynagina dönüsen Eskioglu, AA muhabirine, günde ortalama 25 ekmek yaptigini söyledi.

Ekmekleri, çocukken annesinden gördügü gibi yaptigini anlatan Eskioglu, "Aksamdan maya çogaltiyorum, sabahin erken saatlerinde kalkip hamuru yoguruyorum. Yaklasik iki saatte ekmeklerim pisiyor." ifadesini kullandi.

Eskioglu, yaklasik 15 yil önce Tarakli'nin kadin girisimcisi olarak gözleme ve dokuma yaptigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Hayatimda hiçbir zaman bos vaktim olmadi. Hep hayatim basaridan basariya kosmakla geçti. Artik yorulmaya basladim ama yine de bos durmayarak eksi mayali köy ekmegi yapiyorum. Sagligim el verdigi sürece yapmaya devam edecegimi umut ediyorum. Müsterilerim benden memnunlar, ben müsterileri aramiyorum. Aranan biri oldugum için çok mutluyum."

Kaynak: AA