Güneydoğu'da 'İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' Etkinlikleri Düzenlendi

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis'te "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Gaziantep Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ve diğer ilgililer katıldı.

Törende, öğrenciler tiyatral gösterilerle İstiklal Marşı'nın kabulünü canlandırdı.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikte, Şanlıurfa Anadolu Lisesi öğrencileri "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla şiirler okudu, gösteri düzenledi.

Programa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, milletlerin hayatlarında, geleceklerini etkileyen çok önemli olaylar ve şahsiyetler olduğunu belirterek, "Gençliğimizin iyi yetişmesi için bizlerin bu şahsiyetleri iyi tanımamız ve tanıtmamız gerekiyor. Biz de bu anlamda her yıl 12 Mart'ı İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü olarak kutluyoruz." dedi.

Programda öğrenciler şiirler okudu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyularak düzenlenen törene, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Afşin ilçesinde de günün önemini anlatan etkinlik düzenlendi.

- Malatya'da mehter takımı İstiklal Marşı'nı seslendirdi

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, burada yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın aziz milletin büyük bir azim ve fedakarlıkla vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinin destansı anlatımı olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nın milletin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini anlatan eşsiz bir eser olduğunu vurgulayan Şahin, "Mehmet Akif Ersoy büyük bir dava adamı, mütefekkir bir şair, bu toprağın bir sesidir. Onun yüceliği, edindiği dini eğitimden kaynaklı ruh dünyasını bu milletin birliğine vakfetmesi, şairliği yanında milli mücadelenin kahramanı olarak eylem ve hareket insanı olmasındandır. Kabulünün 100. yılında İstiklal Marşımızın şairi mümtaz şahsiyet Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve şükranla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ise Soykan Meydanı'nda İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da burada yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserlerine değindi.

2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan ile vatandaşlar mehter takımının gösterisini izledi.

- Kilis

Kilis Alaaddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin sunumların yapıldığı programda, öğrenciler Mehmet Akif'in şiirlerini okudu.

Program, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa Vali Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Soner Oruçoğlu, Belediye Başkanı Servet Ramazan, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ersin Aslan, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA