Çorum'da Okul Servisinde 2 Çocugu Öldüren Saniga Agirlastirilmis Müebbet Ve 24 Yil Hapis Cezasi

Öldürülen çocuklardan Kaan Hakverdi'nin annesi Güzide Hakverdi: 'Benim çocugum çok basarili, terbiyeli bir çocuktu. 'Ben okuyacagim anne, yazilim mühendisi olacagim, dünyaya ismimi yazdiracagim' diyordu. Ismini böyle mi yazdiracakti benim çocugum'

Çorum'un Alaca ilçesinde ogluyla kavga ettikleri iddiasiyla okul servisindeki iki ögrenciyi silahla öldüren Selfet Baskus, agirlastirilmis müebbet ve 24 yil hapis cezasina çarptirildi.

Sungurlu Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, sanik Selfet Baskus, tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi. Durusmada, ölen çocuklarin aileleri ile taraf avukatlari da hazir bulundu. Baskus, savunmasinda pisman oldugunu söyledi.

Hakverdi ve Tasar ailelerinin avukatlari ise sanigin kastinin öldürmeye yönelik oldugunu ve indirim uygulanmadan cezalandirilmasini talep etti.

Iddia makami, savunmalarin ardindan tekrarladigi mütalaasinda, tutuklu sanik Selfet Baskus'un "kasten öldürme suçunun çocuga ya da beden veya ruh bakimindan kendisini savunamayacak durumda bulunan kisiye karsi islenmesi" ve "çocuga karsi nitelikli kasten öldürme" suçlarina iliskin TCK'nin ilgili maddeleri uyarinca iki kez agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini istedi.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti önce iki kez agirlastirilmis müebbet hapse mahkum ettigi sanik Baskus hakkinda indirim maddelerini uygulayarak agirlastirilmis müebbet ve 24 yil hapis cezasi verdi.

Bu arada kararin ardindan sanik Baskus'un mahkeme heyetine yönelik "Sizin de çocugunuzun basina gelsin hakim bey, savci bey" seklindeki sözleri mahkeme kayitlarina geçirildi.

Öldürülen çocuklardan Kaan Hakverdi'nin annesi Güzide Hakverdi, AA muhabirine, oglunu öldüren zanlinin agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirildigi için mutlu oldugunu söyledi.

Sanigin iki kez agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini istediklerini belirten Hakverdi, "Benim çocugum okuyordu, okul birincisiydi. Yazilim mühendisi olacakti. (Sanik) Benim çocuguma iftira atti ama iftirasi tutmadi. Benim çocugum çok basarili, terbiyeli bir çocuktu. 'Ben okuyacagim anne, yazilim mühendisi olacagim, dünyaya ismimi yazdiracagim' diyordu. Ismini böyle mi yazdiracakti benim çocugum." dedi.

Hakverdi ailesinin avukati Sami Hakverdi ise iki çocugun öldürülmesinden dolayi iki kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi beklediklerini belirterek, "Mahkemenin karari ailelerinin yüreklerini tamamen rahatlatmamistir. Gönül isterdi ki iki çocuk için de müebbet hapis cezasi verilsin. Ailelerin morali bozuk, adaletin yerini bulmasi için saniga iki kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verilmesi gerekiyordu." diye konustu.

Hakverdi, sanigin karar açiklandiktan sonraki tutum ve mahkeme heyetine karsi söylemlerinin de hafifletici neden uygulanmamasinin ne kadar hakli bir karar oldugunu ortaya koydugunu kaydetti.

- Olay

Çorum'un Alaca ilçesi Imat köyünde 12 Mart'ta Selfet Baskus, ogluyla kavga ettikleri iddiasiyla ortaokul 8. sinif ögrencileri Tunç Tasar ve Kaan Hakverdi'ye bulunduklari okul servisinde tabancayla ates açmis, yarali çocuklar kaldirildiklari Alaca Devlet Hastanesi'nde müdahaleye ragmen kurtarilamamisti.

Olayin ardindan tutuklanan Baskus hakkinda Sungurlu Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianame, Sungurlu Agir Ceza Mahkemesince kabul edilmisti.

Iddianamede, üzerine atili suçlamayi kabul ettigi belirtilen sanik hakkinda "çocugu veya beden veya ruh bakimindan kendisini savunamayacak kisiyi öldürme" suçundan 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talep edilmisti.
Kaynak: AA