Yeni Astra, 2022 Ilkbaharinda Türkiye'de

Opel renk ve döseme tasarimcisi Ilka Höbermann: 'Otomobilin karakteristik ve özgün görünümünü alti farkli yeni gövde rengi tamamliyor. Ekiplerimiz, araca biraz canlilik ve ayni zamanda daha iddiali bir görünüm kazandiran taze ve modern bir sari gelistirdi'

Yeni nesil Opel Astra, gelecek yil ikinci çeyrekte Türkiye yollarina çikmaya hazirlaniyor.

Sirket açiklamasina göre, yeni Astra'nin görsel özellikleri, gelistirme ve tasarim ekip üyelerinin çesitli sunumlariyla YouTube üzerinden otomobil severlerle bulusuyor. Yeni Astra'nin detaylari, bas mühendis Mariella Vogler'in ardindan renk ve döseme tasarimcisi Ilka Höbermann'in videosuyla zenginlesiyor.

Altinci nesil Opel Astra'nin "made in Germany" tasariminda, ekibin yüzde 50'sinin kadin üyelerden olusmasi önemli bir rol oynuyor. Otomobilin dis tasarim ögelerine bakildiginda markanin yeni yüzü olan Opel Vizör, tipki Mokka, Crossland ve Grandland SUV modellerinde oldugu gibi yeni Astra'da da dikkatleri çekiyor. Bu yeni yüz, Opel'in temelinde yer alan dis tasarim ögesi "Opel Compass" felsefesini devam ettiriyor. Söz konusu tasarim felsefesinde, kaputtaki keskin kivrim ve gündüz sürüs farlarinin kanat seklindeki grafigi gibi dikey ve yatay eksenler, ortadaki Opel simsek logosu ile kesisirken, dikey olarak konumlandirilan stop lambalari altinci nesil Astra'nin arka bölümünde kendini gösteriyor. Yeni Astra'nin normalden daha genis görünmesini saglayan ve aracin ön cephesini boylu boyunca kaplayan Vizör, ultra ince Intelli-Lux LED farlar gibi teknolojileri kusursuzca bir araya getiriyor. Bagaj kapagindaki simsek logosu, ayni zamanda bagaj açma mandali olarak da görev yapiyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Opel renk ve döseme tasarimcisi Ilka Höbermann, Alman tasariminin kendisi için sadelik, yalinlik ve teknik unsurlarin birlesiminden olustugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu yalinligi korurken üzerine iddiali olmayi eklemek bazen zor olabiliyor. Her sey, her zaman uyum ve dogru denge ile ilgili. Ortaya ise yeni Astra'yi diger kompakt sinif modellerden ayristiran, basarili, net ve heyecan uyandiran bir tasarim çikiyor. Otomobilin karakteristik ve özgün görünümünü alti farkli yeni gövde rengi tamamliyor. Ekiplerimiz, araca biraz canlilik ve ayni zamanda daha iddiali bir görünüm kazandiran taze ve modern bir sari gelistirdi. Gerçekten çok farkli ve çesitli renkler, dokular, grafikler ve desenler sunuyoruz. Aslinda, hepsini bir araya getirmek, en büyük zorluk oldu. Büyük bir yap-boz gibi. Hos bir kontrast veya denge elde etmek için farkli heyecan verici malzemeleri birlestiriyoruz. En aza indirgenen zarif kumandalar, mat alüminyum bilgi-eglence çerçeveleri ve tüm diger özel vurgular Astra'ya çok büyük deger katiyor."

- Dijital Pure Panel kokpit

Tüm gelistirmeler sonucunda, altinci nesil Astra ile birlikte tasarim ve konforda atilimi temsil eden özel bir iç mekan ortaya çikiyor. Bu kapsamda en ileri teknolojilerle olusturulan islevsel tasarim ve dijital kokpit, markanin yenilikçi Alman teknolojisinin yansimasi olarak yeni Astra'da konumlaniyor. Astra'nin tamamen dijital kokpiti, aracin versiyonuna bagli olarak, biri 10 inç olmak üzere iki adet genis ekran ve sürücü yan havalandirma izgaralarinin birlesimiyle bütünlesik bir görünüm sergiliyor. Pure Panel kokpitin cam göstergeleri sayesinde Astra sürücü ve yolculari, "görsel detoks" temasina uygun olarak yeni insan-makine ara yüzünü sezgisel olarak kullanabiliyor.

Yeni Astra'nin tasarim ekibi, aracin iç dizayninda kullanilan renkler ve dösemelerin seçiminde, dogru denge kavrami üzerine odaklandi. Direksiyon simidinin ortasindaki Opel Simsek logosundan, opsiyonel olarak Alcantara veya Napa deri ile de sunulan AGR onayli ergonomik koltuklarin kumaslarina ve dikislerine kadar her bir ayrinti, Opel'in renk ve döseme tasarimcilarinin imzasini tasiyor.
Kaynak: AA