Türkiye'de Bir Ilk; Dis Ticaret Ve Lojistik Meslek Lisesi

Melikgazi Belediyesi ve Akdeniz Ihracatçilar Birligi (AKIB) isbirligi ile yapilacak olan 24 derslikli Dis Ticaret ve Lojistik Meslek Lisesi’nin protokol imza ve tanitim töreni yapildi.

Türkiye'de Bir Ilk; Dis Ticaret Ve Lojistik Meslek Lisesi


Bu okuldan mezun olacak ögrenciler ara eleman olarak organize sanayi bölgesindeki ihracatçi firmalarin çok fazla ihtiyaç duydugu dis ticaret operasyon ve pazarlama alaninda is imkânina kavusacaklar. Tüm sanayicilere destek verecek ara eleman açigini kapatacak olan okulun protokol imza törenini gururla gerçeklestirdiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, “Bu okulumuz için çok çalistik, çok ugrastik. Türkiye’de ilk olan Dis Ticaret ve Lojistik Meslek Lisesi’nin temelini de yakinda atacagiz. Proje çalismalarimizi tamamladik. Yakinda Hava Ikmal Millet Bahçesi’nin içine 25 bin metrekare alana Havacilik ve Uzay Lisesi’de yapacagiz. Tam 14 okul oldu ve Melikgazi’de bu sayiyi her geçen yil artiracagiz. Emegi geçen herkese tesekkür ederim. Kayseri modelini en iyi sekilde temsil etmeye çalisiyoruz. Protokolümüzün hayirli olmasini dilerim" dedi.



Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’ta Kayseri’nin dayanisma içinde hizmet ettigini söyleyerek, “Sehrimizi endüstri ve ticaret alaninda gelistirmenin yaninda diger alanlardaki talep ve ihtiyaçlari da karsilamak üzere 16 ilçe belediye baskani olarak çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ihracat ve lojistik üzerine yapilan bu proje çok anlamli olmus. Emeginize saglik. Sehrimize hayirli olsun" diye konustu.



AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Tamer ise, “Kayseri nerden nereye geldi. Emegi geçenlere tesekkürler. Bu okul ile fabrikalardaki ara eleman sikintisi ortadan kalkacak istihdama katki saglanacak. Hayirli ve ugurlu olsun.” dedi.



AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki de, “Bu hayirli isin protokolünü beraber imzaliyoruz. Allah nice hayirli hep birlikte olmayi nasip etsin. Insallah burasi nice evlatlarimiza egitim yuvasi olacak.” seklinde konustu.



AKIB Baskani Onur Kiliçer de Kayseri’de bu anlamli protokolü imzaladiklari için mutlu olduklarini ifade ederek, “Dis ticaret ve lojistik okulumuzdan mezun olacak ögrencilerimizle ara eleman açigini kapatmak ve ihracat bilincini daha da gelistirmek gayretindeyiz. Kayseri’deki firmalarimiz ögrencilerimiz staj imkani saglayacak. Mezuniyet sonrasi da is garantisi yine ihracatçilarimiz tarafindan saglanacaktir. 24 derslikli Dis Ticaret ve Lojistik Meslek Lisemizin protokolünün hayirli olmasini dilerim.” diye konustu.

Kaynak: İHA