Sudan'daki Maarif Okullarinda Yetimler Için 'Çocuk Festivali' Düzenlendi

Türkiye Maarif Vakfinin (TMV) Sudan'in baskenti Hartum'daki kampüsünde yetimler için "Çocuk Festivali" gerçeklestirildi.

Etkinlige Hartum'daki "Koruma Evi" yetimhanesindeki çocuklarla okulun ögrencileri katildi.

TMV Sudan Ülke Temsilcisi Muhammed Emin Simsek, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Yil boyunca ders içi ve ders disi farkli etkinlikler yapiyoruz. Bugün 'Çocuk Festivali' adi altinda bir programa ev sahipligi yapiyoruz. Bu program yetim ögrencilere yönelik. Yetim ögrenciler, gün boyunca ögretmenlerimiz ve idarecilerimizin rehberliginde çesitli etkinliklere katilacaklar." dedi.

Programin ögretmenlerin rehberliginde okul ögrencileri tarafindan hazirlandigini söyleyen Simsek, yetim ögrencilerinin farkli bir hava solumalarini ve rahatlamalarini saglamayi hedeflediklerini belirterek, bu tür programlari yil içerisinde farkli zamanlarda tekrarlamayi planladiklarini ifade etti.

Sosyal Kalkinma Bakanligi bünyesindeki Koruma Evi yetimhanesinde görevli Sosyolog Abdülkerim Zekeriya Osman da yetimhanede çocuklarin barinma, yemek ve egitim gibi ihtiyaçlarinin karsilandigini dile getirdi.

Osman, "Bu program, çocuklarimizin topluma entegre olmalarini sagliyor. Bu, bizim için büyük bir adim. Bugün, hem bizim ögrencilerimiz hem okul ögrencilerinin bu programdan çok keyif aldiklarini hissettim." ifadesini kullandi.

Osman, Türkiye Maarif Okullarina bu programi düzenledikleri için tesekkür etti.

Kaynak: AA