MHP Grup Baskanvekili Erkan Akçay, Balikesir'deki Atatürk Evi'ni Ziyaret Etti Açiklamasi

'Atatürk'e aykiri ne kadar tutum ve davranis varsa sergileyen, sadece sikistigi zaman veya herhangi birilerini elestirecegi zaman Atatürk'ü kullanmak isteyen CHP'nin basta genel baskani ve yöneticileri, maalesef bu milli ve Atatürk suurundan uzaktir'.

MHP Grup Baskanvekili Erkan Akçay, "Atatürk'e aykiri ne kadar tutum ve davranis varsa sergileyen, sadece sikistigi zaman veya herhangi birilerini elestirecegi zaman Atatürk'ü kullanmak isteyen CHP'nin basta genel baskani ve yöneticileri, maalesef bu milli ve Atatürk suurundan uzaktir." dedi.

"Adim Adim 2023 Il Il Anadolu" programlari kapsaminda Balikesir'e gelen Akçay ve beraberindeki heyet, Karesi Belediyesince yapilan Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, Kuvayi Milliye Mahallesi'nde 8 dönümlük alana kurulan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinin aynisi olan Atatürk Evi hakkinda MHP heyetine bilgi verdi.

Daha sonra gazetecilere açiklama yapan Akçay, Atatürk Evi'ni kazandirdigi için Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan'a tesekkür etti.

Kuvayi Milliye sehri Balikesir'de Atatürk Evi'yle milli tarihin ve milli suurun taçlandirilmasinin kendilerini çok mutlu ettigini vurgulayan Akçay, "Son derece modern teknolojiyle donatilarak insa edilen ve sadece Balikesir'in degil tüm Türkiye'nin hizmetine sunulan bu nadide eser, bilhassa çocuklarimizin ve gençlerimizin milli bilincinin gelismesinde çok önemli katkilari olacagini düsünüyorum." diye konustu.

Akçay, Atatürk'ü milli birlik ve beraberligin, tam bagimsizligin ve ilelebet payidar kalacak Türkiye'nin bir temeli olarak gördüklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Tabii zaman zaman Atatürk'ümüze yapilan vefasizliklari, ihanetleri de görüyoruz. Özellikle en fazla bize üzüntü veren de güya Atatürkçü oldugunu iddia edip de Atatürk'e aykiri her türlü siyasi tutum ve davranis içinde bulunan kisi ve kesimlerdir. Atatürk Evi'ne gelince ilk aklima gelen maalesef güya Atatürk'ün devami olduklarini iddia eden sikisinca Atatürk'ün arkasina siginmaya çalisan CHP'nin su anki yönetiminin iki yüzlü tavirlari oldu. Atatürk'e aykiri ne kadar tutum ve davranis varsa sergileyen, sadece sikistigi zaman veya herhangi birilerini elestirecegi zaman Atatürk'ü kullanmak isteyen CHP'nin basta genel baskani ve yöneticileri, maalesef bu milli ve Atatürk suurundan uzaktir. Hatta Atatürk düsmanlarini artik neredeyse partilerine toplamis ve burada lafziyla ifade edemeyecegim sekilde hakaret eden kisileri genel baskan yardimcisi yapmis, 'Atatürk demektense Mustafa Kemal demeyi tercih ederim', ayrica 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen cümlelerden çok nefret ettigini söyleyen insanlar da maalesef hala il baskani olarak görev yapmaktadir. Son zamanlarda da 'Anitkabir'e niye bu kadar masraf yapiliyor?' diyen kisileri CHP yönetimi baslarina taç yapmistir. Yani çok açik bir sekilde ifade edebiliriz ki CHP yönetimine Atatürk düsmanlari dolusmustur."

Konusmalarin ardindan Akçay ve beraberindeki MHP Genel Sekreter Yardimcisi Bahadir Bumin Özarslan, MHP Eskisehir Milletvekili Nurullah Sazak, MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Muhammed Tekin, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Fevzi Zirhlioglu, Ali Uçak ve MHP Balikesir Il Baskani Ekrem Gökay Yüksel hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: AA