Malatya 1. OSB Fabrika Kuluçkasi Projesi Imzalandi

Malatya Valisi Aydin Barus ile Firat Kalkinma Ajansi (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yogunlu, Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Fabrika Kuluçkasi Projesi için sözlesme imzaladi.

Valilikten yapilan yazili açiklamaya göre, Valilik 1 No'lu toplanti salonunda 2021 Yili Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi kapsaminda desteklenen Malatya 1. OSB Fabrika Kuluçkasi Projesi imza töreni düzenlendi.

Barus, törende yaptigi konusmada Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin 2021 yili Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi çerçevesinde, hazirlanan projeyle imalat sanayindeki küçük girisimcilere ait tesislerin, desteklerle büyük isletmelere adapte olmasinin hedeflendiginin anlatti.

OSB'de tahsis edilecek daha genis alanlarla büyük sanayi tesislerinin kurulmasina yönelik bir geçis sürecinin küçük sanayicilere saglayacagi bir proje için bir araya geldiklerini aktaran Barus, söyle devam etti:

"1. OSB'de daha önce sanayi sitesi için ayrilan yer vardi. O yerde 97 dönümlük alanda gerekli altyapi imalatlari bu proje kapsaminda yapilacak. Daha sonra bu alanda 10 adet 1000 metrekare, 10 adet 750 metrekare, 10 adet 500 metrekare olmak üzere 30 is yeri yine sosyal tesisleri kapsayan idari ve ofis alanlarini kapsayan 1000 metrekare kapali alana sahip idari tesis insa edilecek. Bu tesislerin yani 30 isyeri ve idari binanin yaklasik maliyetinin yüzde 50'sini bu Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi kapsaminda FKA vasitasiyla saglayacagiz. Yüzde 50’sini ise 1. OSB temin edecek."

FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yogunlu ise Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi ile ilgili bilgi verdi.

Konusmalarin ardindan Barus ve Yogunlu, Malatya 1. OSB Fabrika Kuluçkasi Projesi sözlesmesin imzaladi.

Kaynak: AA