Eski AK Parti Ilçe Baskaninin Kardesi Silahli Saldirida Hayatini Kaybetti

Sirnak’in Cizre ilçesinde eski AK Parti Ilçe Baskani Cihan Güven’in kardesi ve Meman Asireti Lideri Tahir Güven aracinda ugradigi silahli saldirida hayatini kaybetti.

Eski AK Parti Ilçe Baskaninin Kardesi Silahli Saldirida Hayatini Kaybetti
Olay, Cudi Mahallesi Eski Mezbahane mevkii Mercan Sokak’ta meydana geldi. Iddialara göre, Mercan Sokak’ta plakasi belirlenemeyen özel araci ile giren Tahir Güven kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan silahli saldiriya ugradi. Silah sesleri ile sokaga çikan mahalle sakinleri Güven’i araç içerisinde kanlar içerisinde bulunca durumu saglik ekipleri ve polise bildirdi. Kisa sürede olay yerine gelen güvenlik güçleri Mercan sokak ve çevresinde güvenlik çemberi olusturdu. Olay yerine gelen saglik ekiplerinin yaptigi müdahalede Güven’in olay yerinde hayatini kaybettigi belirlendi.

Polis ekipleri olay yerinde genis güvenlik önlemi alirken, olayin terör saldirisi olup olmadiginin arastirildigi ögrenildi.

Abisi Cihan Güven ile birlikte AK Parti Ilçe Teskilatinda görev yapan Tahir Güven, AK Parti programlarinda aktif bir sekilde rol almisti. Güven, 15 Temmuz darbe girisiminden sonraki demokrasi nöbetlerinde de ön planda yer almisti.
Kaynak: İHA