Cumhurbaskani'nin Esi Emine Erdogan Siirt'teki Bir Okula Kazandirilan Kütüphanenin Açilisini Yapti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan, Siirt'teki Yagmurtepe Ilkokulu'nu ziyaret ederek, himayelerinde, Milli Egitim Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanliginca baslatilan "Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi kapsaminda okula kazandirilan kütüphanenin açilisini gerçeklestirdi.

Cumhurbaskani Erdogan ile Siirt'e gelen Emine Erdogan, beraberinde Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ve esi Nebahat Özer, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Ersoy ve esi Pervin Ersoy ile Yagmurtepe Ilkokulunu ziyaret etti.

Okulda çocuklar ve okul müdürü Eylem Çelik tarafindan çiçeklerle karsilanan Emine Erdogan ve beraberindekiler, Milli Egitim Bakanliginca yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsaminda okulda kurulan kütüphanenin açilisini yapti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, TÜBITAK ile Kocaeli - Gebze VI. (IMES) Makina Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi tarafindan yaptirilan, Kültür ve Turizm Bakanliginca kitap destegi sunulan kütüphaneyi gezen Erdogan, çocuklarla görüstü, onlara hediyeler verdi. Milli Egitim Bakani Özer de Erdogan'a kütüphane hakkinda bilgi verdi.

Bakan Özer'in esi Nebahat Özer, Emine Erdogan'a halk egitim merkezinde üretilen sal-sepik kumas hediye etti.

Emine Erdogan da üzerindeki ceketin sal-sepik kumastan üretildigini, bu kumas türünün çok özel oldugunu ifade ederek, "Siirt'e geldiginizde mutlaka üreticilere ugrayin." dedi.

Emine Erdogan daha sonra, Ilkokullarda Yetistirme Programi (IYEP) kapsaminda egitim gören ögrencileri ziyaret etti, siraya oturarak onlarla sohbet etti.

Neden hafta sonu okulda olduklarini sormasi üzerine ögrencilerden, "Kitap okuma etkinligine katilmak için." yanitini alan Emine Erdogan, "Sizi, hafta sonu buraya geldiginiz, evlerinizi, oyunu biraktiginiz için tebrik ediyorum." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA