Cumhurbaskani Erdogan, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi'ni Açti Açiklamasi

'Siirt'teki fabrikada 500, Hakkari'deki madenlerden Siirt'e kadar uzanacak tedarik zincirinde 2 bin 500 olmak üzere toplam 3 bin kardesimiz is imkanina kavusacak' '2023'e kadar tamamlanacak olan bu tesislerle birlikte yatirim tutari 500 milyon dolara, saglanan istihdam da 7 bin 500 kisiye ulasacak'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Siirt'teki fabrikada 500, Hakkari'deki madenlerden Siirt'e kadar uzanacak tedarik zincirinde 2 bin 500 olmak üzere toplam 3 bin kardesimiz is imkanina kavusacak." dedi.

Erdogan, Siirt Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi'nin açilisinda yaptigi konusmada, Türkiye'nin ilk çinko izabe tesisinin hayirli olmasini diledi.

Tesisin Siirt'te hatta bölgede simdiye kadar yapilmis en büyük sanayi yatirimi oldugunu anlatan Erdogan, bedeli 102 milyon dolar olan tesisin Türk-Katar ortakligiyla Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde kuruldugunu belirtti.

Ülkenin tamamen disa bagimli oldugu çinko ihtiyacinin yaklasik yarisinin bu tesiste üretilecegini anlatan Erdogan, böylece yarim milyar dolara yakin cari açiktan tasarruf saglayacaklarini dile getirdi.

Tesisin istihdam anlaminda da bölgeye muazzam bir katkisi olacagini vurgulayan Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Siirt'teki fabrikada 500, Hakkari'deki madenlerden Siirt'e kadar uzanacak tedarik zincirinde 2 bin 500 olmak üzere toplam 3 bin kardesimiz is imkanina kavusacak. Bugün ayrica bu yatirimin devami niteliginde olan kursun, gümüs ve sülfürik asit fabrikalarinin da temelini atiyoruz. 2023'e kadar tamamlanacak olan bu tesislerle birlikte yatirim tutari 500 milyon dolara, saglanan istihdam da 7 bin 500 kisiye ulasacak. Lineer Firmamizi, Fikret Baydarman ve Abdülaziz El Atiyye kardeslerimizi bu önemli yatirim karari için tebrik ediyorum."

Erdogan, Türkiye'nin pek çok yerinde önemli yatirimlari olan firmanin sahibi Baydarman'in memleketi Siirt'e böyle bir yatirim kazandirmasinin ayrica önemli oldugunu söyledi.

Bölgenin evladi olan tüm is adamlarini kendi sehirlerine, kendi insanlarina hizmet edecek bu tür yatirimlar yapmaya davet eden Erdogan, sunlari kaydetti:

"Bu tesisin bu yatirimlarin ilk adimi olmasini temenni ediyorum. Tesisin Siirt'e ve tüm bölge illerine hayirli ugurlu olmasini Allah'tan diliyorum. Tesisin yapim sürecine destek olan tüm kurumlarimiza ayrica sükranlarimi sunuyorum. Insallah bol üretim diliyorum. Bol üretimin disinda dünya pazarlarinda bereketli gelecek diliyorum. Kazanciniz bol olsun. Geleceginiz aydinlik olsun."

Daha sonra beraberindekilerle kurdele keserek tesisin açilisini gerçeklestiren Erdogan'a Katarli ortak Abdülaziz El Atiyye, günün anisina tablo hediye etti.
Kaynak: AA