Copacabana Plaji'ndaki Dünyaca Ünlü Yilbasi Kutlamasina Omicron Engeli

Brezilya’nin Rio de Janeiro kentindeki dünyaca ünlü Copacabana Plaji’ndaki yilbasi kutlamasi bu seneden Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron nedeniyle iptal edildi.

Copacabana Plaji'ndaki Dünyaca Ünlü Yilbasi Kutlamasina Omicron Engeli
Brezilya’da geçtigimiz günlerde Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron’un 2 kiside tespit edilmesinin ardindan Rio de Janeiro Belediye Baskani Eduardo Paes dünyaca ünlü Copacabana Plaji’ndaki yilbasi kutlamalarina iliskin açiklamada bulundu. Paes, Covid-19 salginin devam etmesi ve yeni mutasyonlar nedeniyle Copacabana Plaji’nda her yil gerçeklestirilen ve yaklasik 3 milyon kisinin katildigi dünyaca ünlü yilbasi kutlamalarinin bu senede iptal edildigini duyurdu.

Paes, karari üzüntüyle aldiklarini aktararak, saglik otoritelerinin güvenli görmedigi etkinlikleri organize edemeyeceklerini bildirdi. “Bilime saygi duyuyoruz” ifadelerini kullanan Paes, sehirdeki ve eyaletteki bilimsel komitelerin arasinda etkinligin yapilmasi konusunda görüs farkliliklari bulundugunu ancak en kisitlayici olan görüse uyacaklarini belirtti.

Önümüzdeki yil yapilacak olan kutlamada görüsmeyi umdugunu söyleyen Paes, “Bunu özleyecegiz ama önemli olan asilamaya ve hayat kurtarmaya devam etmemiz” dedi.



Latin Amerika’da ilk Omicron vakasi Brezilya’da tespit edilmisti

Brezilya Saglik Düzenleme Kurumu (ANVISA) tarafindan 1 Aralik’ta yapilan açiklamada, Güney Afrika’dan Sao Paulo’ya gelen Brezilyali bir çiftte Omicron mutasyonunun tespit edildigi duyurulmustu. Söz konusu vakalar Latin Amerika’daki teyit edilen ilk Omicron vakalari olarak kayitlara geçmisti.
Kaynak: İHA