Doğalgaz Fiyatları Düştü Mü? Doğalgaz İklim Tarifesi Nedir?

Doğalgaz ve elektrik faturalarında kademeli ödeme dönemine geçilmesinin ardından konuyla ilgili birçok değişim yaşanıyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise doğalgaz fiyatları düştü mü sorusu yer aldı. Peki, doğalgaz fiyatları düştü mü? Doğalgaz fiyatları düşecek mi? Doğalgaz iklim tarifesi nedir? İşte merak edilenler...

Doğalgaz Fiyatları Düştü Mü? Doğalgaz İklim Tarifesi Nedir?
Doğalgaz faturalarında kademeli fatura dönemine geçilmesiyle birçok gelişme yaşanmaya devam edildi. Bölgelerin tükettiği miktara göre hesaplamaların yapılacağı açıklandı. Bu açıklamanın ardından birçok vatandaş konuyla ilgili detayları araştırdı. En sık aratılanlar arasında ise doğalgaz fiyatları düştü mü ve doğalgaz iklim tarifesi ne kadar soruları yer alıyor. Kış mevsiminde çok daha soğuk olan illerde farklı tarife uygulanırken kışı daha sakin ve ılıman geçiren illerde de bu duruma uyumlu tarife ele alınacak. Doğalgaz fiyatlarının nasıl olacağı da oldukça merak edildi. Bu sebeple gelen değişimlerle beraber fiyatların nasıl olacağı sık sık aratılıyor. Doğalgaz iklim tarifesi nedir ve doğalgaz fiyatları düşecek mi sorularına cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


Doğalgaz Fiyatları Düştü Mü? Doğalgaz İklim Tarifesi Nedir?

Doğalgaz Faturaları Düşecek Mi?


Kademeli fatura dönemine geçilmesi sebebiyle birçok değişim yaşanmaya devam ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlardan biri de doğalgaz faturaları düşecek mi sorusu oldu. Ayrıca hangi iller daha az doğalgaz faturası ödeyecek sorusu da oldukça merak edildi. AK Parti tarafından konuyla ilgili ‘’Kars’ta bir ayda tüketilen doğalgaz, Antalya’da belki de bir yılda tüketilmiyordur. Bütün iller için ilk kademeyi örneğin 100 birim olarak belirlerseniz, kışı hafif geçiren yerler hep düşük kademeden fatura ödeyecektir. Çünkü doğudaki bir ilde tüketilen doğalgaz ile Akdeniz’deki tüketim aynı olmayacaktır. Adana’da oturan biri doğudaki bir ilden çok daha az tüketecek ve tüketim miktarı az olacağı için sürekli düşük kademeden ödeme yapacaktır. Bu adaletsizliğe yol açar” açıklaması yapmasıyla birçok kişi detayları araştırmaya başladı. Kış aylarının daha ağır geçtiği yerlerde Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır veya Sivas için doğalgaz daha ucuz olacak. Ayrıca kış aylarının daha ılıman geçtiği Antalya, İzmir veya Adana illerinde ise doğalgaz faturalarında ortalama bir fiyat belirlenecek. Tüketilen miktara göre belirlenecek faturalar için birçok konu merak edildi.


Doğalgaz Fiyatları Düştü Mü? Doğalgaz İklim Tarifesi Nedir?

Doğalgaz İklim Tarifesi Nedir?


Doğalgaz hakkında sık sık aratılanlar arasında doğalgaz iklim tarifesi nedir sorusu yer aldı. Elektrik ve Doğalgaz faturalarında kademeli ödeme dönemine geçilmesiyle birçok yeni karar alınmaya devam ediliyor. Konu kapsamında son olarak iklim tarifesinden bahsedildi. AK Parti’den gelen açıklamalar sonucunda” Kars’ta bir ayda tüketilen doğalgaz, Antalya’da belki de bir yılda tüketilmiyordur. Bütün iller için ilk kademeyi örneğin 100 birim olarak belirlerseniz, kışı hafif geçiren yerler hep düşük kademeden fatura ödeyecektir.” İfadelerinin kullanılması birçok kişinin kafasında soru işareti oluşmasına neden oldu. Açıklamaya göre doğal gaz tarifesi kış aylarının daha soğuk geçtiği illerde daha ucuz fiyattan uygulanacak. Daha hafif kış ayları geçiren illerin ise yüksek fiyattan tarife uygulanacağı belirtildi. Farklı şehirlerde doğalgaz tarifesinin aynı olmasının yanlış olduğu ve bu kapsamda kademeli fatura dönemiyle beraber iklim tarifesinin de getirildiği belirtildi. Vatandaşlar ise gelen uygulamalarla ve değişimlerle beraber durumun nasıl ilerleyeceğini oldukça merak ediyor.