Saglik Bakani Koca Açiklamasi 'Turkovac Yarindan Itibaren Sehir Hastanelerimizden Baslayarak Uygulanacak'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, “Yerli asimiz Turkovac yarindan itibaren sehir hastanelerimizden baslayarak uygulanacaktir. Hatirlatma dozunu yerli asimizla yaptirmak mümkün. Önceki asilarinizin türü ne olursa olsun hatirlatma dozunuzu Turkovac ile olabilirsiniz” dedi.

Saglik Bakani Koca Açiklamasi 'Turkovac Yarindan Itibaren Sehir Hastanelerimizden Baslayarak Uygulanacak'
Koronavirüs Bilim Kurulu Saglik Bakani Fahrettin Koca baskanliginda online olarak toplandi. Salginin seyri, Omicron varyantinin etkisi, asilama programi ve Turkovac asisinin kullanima alinmasi gündemi ile toplanan Bilim Kurulu toplantisinin ardindan Saglik Bakani Koca tarafindan bir yazili açiklama yapildi. Bakan Koca yaptigi yazili açiklamada, “Son haftada günlük vaka sayilarinda artis belirginlesmistir. Vaka sayilarindaki artisin temel sebebi kapali ortamlarda geçiren sürenin artmasi ve Omicron varyantinin hizla bulasiyor olmasidir. Vaka sayilarindaki artis hastaneye yatislara yansimamistir. Benzer sekilde son dönemde hastaliga yakalananlarda zatürre oraninda bir artis görülmemistir. Bu konu yakindan takip edilmektedir” dedi.



“Omicron varyantinin hizli bulasiyor olmasi tedbirlerde degisiklige sebep olmamaktadir”

Bakan Koca, “Omicron varyantinin hizli bulasiyor olmasi tedbirlerde degisiklige sebep olmamaktadir. Daha hizli bulasan bu yeni varyanta karsi kisisel tedbirlerin önemi son derece artmistir. Maske kullanimi hastaligin kisiye bulasmasini degil hasta kisinin hastaligi baskasina bulastirmasini engellemeye yaramaktadir. Maske kullanmak karsimizdaki kisiyi korumak için büyük bir sorumluluktur. Kapali ortamlarda geçirilen süreyi mümkün olan en kisa süre olarak tutmali, kesinlikle maske kullanimindan taviz verilmemelidir” ifadelerini kullandi.

“Turkovac yarindan itibaren sehir hastanelerimizden baslayarak uygulanacaktir”

Bakan Koca, “Asilama programimiz sayesinde toplumumuzda önemli ölçüde asilanma saglanmistir. Yeni durum için asilarin hatirlatma dozunun önemi son derece artmistir. Tüm vatandaslarimizi vakit geçirmeden hatirlatma dozlarini olmaya israrla davet ediyoruz. Yerli asimiz Turkovac yarindan itibaren sehir hastanelerimizden baslayarak uygulanacaktir. Hatirlatma dozunu yerli asimizla yaptirmak mümkün. Önceki asilarinizin türü ne olursa olsun hatirlatma dozunuzu Turkovac ile olabilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA