Turkovac Aşı Randevuları Ne Zaman Açılacak?

Turkovac aşısının seri üretime geçtiğinin ve dağıtıma çıkacağının belirtilmesinin ardından birçok kişi konuyla ilgili araştırmalara başladı. bu kapsamda en merak edilen ise aşı randevularının ne zaman alınacağı konusu oldu. Peki, Turkovac randevusu ne zaman alınacak? Turkova randevusu nasıl alınır? Turkovac aşı randevusu ne zaman açılacak?

Turkovac Aşı Randevuları Ne Zaman Açılacak?
Turkovac Aşı Randevuları Ne Zaman Açılacak?
Koronavirüsün tüm dünyanın hayatını felç etmesiyle beraber bilim insanları tarafından aşılar ortaya sürülmüştü. Birçok aşının piyasaya sürülmesiyle çoğu kişi gerekli dozları vuruldu. Bu durumun ardından yerli aşımız olan Turkovax'ın da seri üretime geçtiği haberi geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı tarafından belirtildi. Bu haberi duyan birçok vatandaş ise aşı randevularının ne zaman alınabileceği hakkında araştırmalara başladı. En sık aratılanlar arasında ise Turkovac aşı randevuları ne zaman açılacak ve Turkovac aşı randevuları açıklandı mı soruları yer aldı. Turkovac aşı randevuları ne zaman açılacak sorusuna cevap almak ve konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


Turkovac Aşı Randevuları Ne Zaman Açılacak?

Turkovac Aşı Randevuları Ne Zaman Alınacak?


Turkovac aşısının seri üretime geçtiği ve dağıtıma başlandığı haberi birçok kişi tarafından ilgiyle karşılandı. Bu kapsamda birçok detayı araştıran vatandaşların en merak ettiği sorular arasında Turkovac aşı randevuları ne zaman alınacak sorusu yer aldı. Yeni tip koronavirüse karşı yerli aşı olarak geliştirilen Turkovac'ın etkileri ve detayları da oldukça merak edildi. Sağlık Bakanlığı'nın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü aşı ve ilaç deposunda yerlerini aldı. Aşıların karekod işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve bazı uygulamaların yapılmasının 1 hafta süreceği belirtildi. Bu sebeple Turkovac aşı randevularının haftaya açılacağı belirtilenler arasında yer aldı. Turkovac aşısının bütün testleri başarıyla geçtiği ve sadece geriye karekod yükleme işleminin geldiği açıklandı. Alfa varyantına karşı yüzde 100 etkili olduğu belirtilen yerli aşının delta varyantı üzerinde ne kadar etkili olduğunu anlamak için çalışmalar sürüyor.


Turkovac Aşı Randevuları Ne Zaman Açılacak?

Turkovac Aşısı Kimler Olabilir?


Turkovac aşısının seri üretime geçtiğini ve randevuların 1 hafta içinde açılacağını belirtenler konuyla ilgili araştırmalara başladı. Konu kapsamında sık sık merak edilenler arasında ise Turkovac aşısı kimler olabilir sorusu yer aldı. Turkovac aşısını uygun koşulları sağlayan herkesin olabileceği belirtildi. Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara tarafından da konuyla ilgili 'PCR'ı pozitif olan, şikayeti olanlarla değerlendirildiği zaman Turkovac kolunda sadece 20 kişi karşı kolda 40 kişi vardı. Bizim aşımızın daha etkili olduğunu gösterdi. Hastaneye yatan, yoğun bakıma ihtiyaç duyan hiç hastamız olmadı. 'Bizim aşımız hatırlatma doz olarak kullanıldığında antikor düzeyinde 4 kat fazla artış olduğunu, aşının yan etkilerinin ele alındığı, güvenlik yönüyle ilgili ikinci grup çalışmada ise yaklaşık 3-4 bin kişiye ulaşılmasını amaçlıyoruz.Bu noktada başlangıca göre bir avantajımız var; inaktif aşılar genel anlamda kullanıldığı ve dünya genelinde yaklaşık 3,5 milyar kişiye uygulandığı için olası istenmeyen etkilerinin neler ve hangi sıklıkta olduğunu biliyoruz. TURKOVAC'ta da bu etkilerin görülüp görülmediğine bakıyoruz. O verilerin de olumlu olduğunu gördük.' açıklamalarında bulundu. Bu hafta yerli aşının kullanıma giremesin ardından aşı randevuları açılacak. Kimlik bilgilerinizle e-devlet üzerinden e-nabız sistemine ulaşabilirsiniz. Bulunduğunuz yerdeki hastaneden Turkovac aşısı için randevu alabilirisiniz.