Keltepe Kayak Merkezi'nde Hafta Sonu Yogunlugu

Karabük'te hafta sonunu firsat bilen kayakseverler, Keltepe Kayak Merkezi'nde yogunluk olusturdu.

Kente 23, Ankara'ya 263 kilometre mesafedeki 2 bin rakimli Keltepe Dagi'nda bulunan merkeze gelen vatandaslar karin tadini çikardi.

Kayakseverler, 873 metrelik telesiyej, 690 metrelik 58 aski sandalyesi bulunan teleski ve babylift sistemleri ile 2 bin 400, 2 bin 300 ve 1000 metrelik 3 pistiyle hizmet veren merkezde doyasiya eglendi.

Amatör ve profesyonel pistlerde kayak yapanlar, renkli görüntüler olusturdu.

- "Keltepe, bölgemiz için cazibe merkezi olacak"

Gençlik ve Spor Il Müdürü Coskun Güven, AA muhabirine, Keltepe Kayak Merkezi'nin dün itibariyla sezona "merhaba" dedigini belirterek, "Kayakseverlere farkli pistleri görme firsati kazandiracak bir merkez. Geçen yil aktif sekilde pistlerimizi kullandiramamistik. Bu yil 1,5 metreyi asan kar kalinligi oldu. Pistlerimizi hazirladik." dedi.

Kayak merkezine çevre illerden yogun talep oldugunu vurgulayan Güven, sunlari kaydetti:

"Her yil gördügümüz eksiklikleri bir sonraki yil gidermeye çalisiyoruz. Merkezimize yeni pistler kazandirdik. Sömestir tatilinde kayak egitimlerine baslayacagiz. Keltepe Kayak Merkezi, bölgemiz için cazibe merkezi olacak. Il disindan gelen misafirlerimiz, ilçelerimizi de tanima firsati bulacaklar. Kayakseverler, Safranbolu'da konaklayarak pistlerin keyfini çikaracak."

Kaynak: AA