Rusya'da Çocuklara Cinsel Istismarda Bulunan Papaza 21 Yil Hapis Cezasi

Rusya’da çocuklara cinsel istismar ve tecavüz suçlamalarindan dolayi 1 yildir tutuklu yargilanan papaz, mahkeme tarafindan 21 yil hapis cezasina çarptirildi.

Rusya'da Çocuklara Cinsel Istismarda Bulunan Papaza 21 Yil Hapis Cezasi
Rusya’nin Orenburg Bölgesi’nde geçtigimiz yil Nikolay Stremskiy isimli papaz çocuklara cinsel taciz ve tecavüz suçlamalarindan dolayi tutuklanmisti. Çevresinde yardima muhtaç çocuklara bakan ve egitimleriyle ilgilenen kisi olarak taninan ve suana kadar 70 çocugu evlatlik edindigi ögrenilen papazin, sorusturma sürecinde kendisine komplo kuruldugunu ve suçlamalarin gerçekle ilgisi olmadigini iddia etmisti.

Rusya Sorusturma Komitesi tarafindan papaza, 1999 ile 2019 yillari arasinda 11 çocuga tecavüz ve cinsel istismar gibi suçlamalar yöneltilmisti. Suçlamalar sonucu 1 yildir tutuklu bulunan papazin yargilandigi davanin son durusmasina papazin cemaatinin yani sira çok sayida gazeteci katildi.



Mahkemede ilahi söyledi

Kelepçeli sekilde mahkeme salonuna getirilen papaz, durusma basladiginda araliklarla ilahiler söyleyerek salondaki cemaatinin kendisine eslik etmesini istedi. Durusmada suçlamalari reddetmeye devam eden papaz hakkinda, müfettislerin sundugu raporlar ve savcilik makaminin talebi dogrultusunda 21 yil hapis cezasi verildi.

Stremskiy’in 1 yil boyunca cezaevinde bulunmasi nedeniyle bu sürenin verilen toplam cezadan düsürülecegi belirtildi.

Kararin açiklanmasindan sonra mahkeme salonunda bulunan bazi rahibe, papaz, kilise cemaatinden kisilerin yani sira mahkeme salonu disinda bekleyen ve evlatlik edindigi çocuklarinda gözyaslarina hakim olamadigi aktarildi.
Kaynak: İHA