'Dijital Gelecek Bizim Elimizde'

Bartin Üniversitesinde gerçeklestirilen konferansta konusan Cumhurbaskanligi canli yayin yönetmeni, yazar ve yazilim uzmani Okan Özbay, “Dijital medeniyeti reddetmemeli, bu alandaki varligimizi daha fazla hissettirmeliyiz” dedi.

'Dijital Gelecek Bizim Elimizde'
Bartin Üniversitesi Ögrenci Konseyi tarafindan düzenlenen etkinlik, Kutlubey Yerleskesi Kütüphane Konferans Salonunda gerçeklestirildi.

Ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi konferansta, Cumhurbaskanligi canli yayin yönetmeni, yazar ve yazilim uzmani Okan Özbay, “Dijital Medeniyet” baslikli konusmasini yapti. Dünya’daki ve Türkiye’deki internet kullaniciligi hakkinda bilgi veren Özbay, “Dünya’da oldugu gibi ülkemizde de internetin kullanilmadigi alan kalmadi. Artik her evde internet var ve herkes bir internet kullanicisi oldu. Herkes dijitalin içerisinde, sosyal medyanin içerisinde ve bir aga dâhil olarak yasiyor” dedi.

Dijital ve dijitallesme kavramlarinin günümüzde siklikla kullanildigini aktaran Özbay, “Dijital ve dijitallesme kavramlari günümüzde siklikla kullanilan kavramlar arasindadir. Bunlar temelde internet ve yapay zekâ ile baglantili kavramlardir. Su an günümüze baktigimizda dijitallesmenin çok farkli sekillerde karsimiza çiktigini görmekteyiz. Dijital devlet, dijital para, dijital sanatlar ve dijital kültür endüstrisi bunlardan bazilaridir. Bu durumlarin tamamina hâkim olmak mümkün degildir. Ancak dijital okuryazar olabilirsek birçok eksikligi ortadan kaldirabiliriz” diye konustu.

Özbay, dijitallesme yolunda yüksekögretim kurumlarinin önemli bir yere sahip oldugunu vurgulayarak “Dijital dünyada dijital dönüsüm araciligiyla kendimize daha fazla yer bulmaliyiz. Bu durumu sadece bir çagin gerekliligi degil, bir zaruriyet olarak algilamaliyiz. Dijital medeniyetin hâkimiyeti altinda oldugumuzu unutmamaliyiz. Dijital medeniyeti reddetmemeli, bu alanda varligimizi daha çok hissettirmeliyiz. Bu noktada üniversitelerimiz önemli bir yerde durmaktadir” ifadelerini kullandi.

Dijital oyun pazarinin her geçen gün büyüdügünü de kaydeden Özbay, “Dijital oyunlar tüm Dünyada oldugu gibi ülkemizde de yükselen bir ekonomiye sahip. Ancak ne yazik ki bu alanda istenilen seviyede degiliz. Dijitallesme çabamiza kosut olarak bu alana da ilgi göstermeli ve gelecegi simdiden yakalamaliyiz. Ülkemizdeki girisimci ruhun yayilmasiyla birlikte çok daha iyi yerlere gelecegimize inaniyorum” seklinde konustu.

Etkinlik karsilikli soru ve cevaplarin alinmasinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA