'Daha Çok Esitlik Daha Çok Izleme Projesi' Alanya'da Basladi

Alanya Kent Konseyi tarafindan yürütülen, Alanya Belediyesi’nin istirakçi oldugu ‘Güvenli Kentler Için Daha Çok Esitlik Daha Çok Izleme Projesi’ egitimleri Alanya’da basladi.

'Daha Çok Esitlik Daha Çok Izleme Projesi' Alanya'da Basladi
Avrupa Birligi (AB) tarafindan finanse edilen, CEID Izler Hibe Programi tarafindan desteklenen ‘Güvenli Kentler Için Daha Çok Esitlik Daha Çok Izleme Projesi’ egitimleri Alanya’da basladi.

’Yerel/STK’lar Için Kentsel Haklar ve Hizmetler Alaninda Toplumsal Cinsiyet Esitligi’ konulu egitim, Alanya Belediyesi Aile Kadin Destek Merkezi’nde yapildi. Egitime Alanya Belediye Baskan Yardimcisi Nazmi Yüksel, Alanya Kent Konseyi Baskani Nurhan Özcan, Karadeniz Yeni Ufuklar Dernegi Baskani Mustafa Kinik, STK’larin temsilcileri ve Kent Konseyi üyeleri katildi.

Alanya Kent Konseyi’nin yürütücüsü oldugu ‘Güvenli Kentler Için Daha Çok Esitlik Daha Çok Izleme Projesi’, kentsel haklar ve hizmetlerin toplumsal cinsiyete duyarli bir biçimde planlamasina ve izlenmesine katki saglayacak. Proje, Alanya’nin da dahil oldugu 7 ilde uygulanacak. Alanya Belediyesi’nin de istirakçi oldugu ve organizasyona destek verdigi çalisma kapsaminda düzenlenen egitimlere, Alanya’da kadinin güçlenmesi alaninda çalisan sivil toplum, meslek odasi ve belediye temsilcileri katilim gösterdi.

Projede yer alan tek ilçe Alanya

Alanya Kent Konseyi Baskani Nurhan Özcan proje ile ilgili yaptigi konusmada, “Kent konseyleri katilimcilik ilkesinin kentlerde uygulanmasini saglayan en önemli kuruluslarin basinda geliyor. Kadinlar, gençler, engelliler ve dezavantajli gruplarin yönetime katilimlarinin saglanmasi için bütün çalismalarimizi bu dogrultuda yapiyoruz. Toplumsal cinsiyet esitligi bizim için oldukça önemli. Toplumdaki sosyal yapinin yerel yönetimlerde de etki edebilmesi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu proje 7 ilde gerçeklesiyor. Antalya’da ilçe olarak biz variz, bu da çok önemli ve kiymetli. Tek ilçe olarak biz variz. Bu da aktif oldugumuzun, Alanya’nin ayricalikli oldugunun ve bizim verdigimiz emegin göstergesidir diye düsünüyorum” diye konustu.



“Her kesime hizmet etmenin mutlulugunu yasiyoruz”

Alanya Belediye Baskani Yardimcisi Nazmi Yüksel ise, “Alanya Belediyesi olarak toplumun her kesimine hizmet ediyoruz. Onlarla bir arada olmak, toplumun her kesimine hizmet etmenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Konusmasinin ardindan Yüksel, katilimcilara Alanya Belediyesi’nin hazirladigi hediyeleri takdim etti. 3 gün boyunca devam edecek olan egitim 26 Aralik Pazar günü sona erecek.
Kaynak: İHA