Atatürk'ün Ankara'ya Gelisinin 102. Yil Dönümü Baskent'te Coskuyla Kutlanacak

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralik 1919’da Ankara’ya gelisinin 102. yil dönümünü hazirladigi özel programlarla kutlayacak.

Atatürk'ün Ankara'ya Gelisinin 102. Yil Dönümü Baskent'te Coskuyla Kutlanacak
Ankara Büyüksehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralik 1919’da Ankara’ya gelisinin 102. yil dönümünü hazirladigi özel programlarla kutlayacak. Büyüksehir Belediyesi, Baskentlileri ‘Bora Gencer & Ilham Gencer Konseri’nden ‘Çocuklardan Atatürk’e Mektuplar Sergisi’ne, ‘Bir Kizilca Gün Tiyatral Gösterimi ve Edis Konseri’nden ‘Ozanlarin Dilinden Atatürk ve Ankara Konseri’ne, ASTI’de ‘Flash Mob ve Seymenler Gösterisi’nden ‘Dikmen Keklik Pinari mevki-Ulus Ankara Gari arasi ‘86. Büyük Atatürk Kosusu’na kadar birçok etkinlikle bulusturacak.

27 Aralik’ta Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in da katilacagi Anitkabir ziyareti ile baslayacak etkinlikler, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi ile Türkiye Atletizm Federasyonu Baskanligi is birligiyle saat 14.00’te Dikmen Keklik Pinari mevkiinden baslayip Ulus Ankara Gari önünde sona erecek ‘86. Büyük Atatürk Kosusu’ ile devam edecek.

Edis ve Bora Gencer-Ilham Gencer konserleri

Büyüksehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Heyet-i Temsiliye ile 27 Aralik 1919’da milli mücadelenin merkezi olan Ankara’ya gelisinin 102. yil dönümü nedeniyle hazirladigi özel programlari Baskentlilerle bulusturacak. 26 Aralik Pazar günü Gençlik Parki Büyük Sahne’de saat 18.00’de “Bora Gencer & Ilham Gencer Konseri”, 28 Aralik Sali günü ise Gençlik Parki Büyük Sahne’de saat 19.00’da “Ozanlarin Dilinden Atatürk ve Ankara” adli ücretsiz konser düzenlenecek. Konserlere katilmak isteyen Baskentlilerin ‘(0312) 507 37 63’ numarali telefonu arayarak rezervasyon yaptirmasi ve son 48 saat için PCR testi ya da asi karti bulundurmasi gerekiyor.

Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi ile Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi tarafindan hafta boyunca Atatük’ün Ankara’ya gelisine özel düzenlenecek programlar ise söyle:

"26 Aralik Pazar günü Gençlik Parki Büyük Sahne saat 18.00’de “Bora Gencer & Ilham Gencer Konseri,

27 Aralik Pazartesi günü Metro Sanat Galerisi’nde saat 14.00’te ‘Çocuklardan Atatürk’e Mektuplar Sergisi,

27 Aralik Pazartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda saat 18.00’de “Bir Kizilca Gün Tiyatral Gösterim ve Edis Konseri,

28 Aralik Sali günü Gençlik Parki Büyük Sahne’de saat 19.00’da “Ozanlarin Dilinden Atatürk ve Ankara Konseri”
Kaynak: İHA