Safranbolu Belediyesinden Kisa Kisa

Safranbolu Belediyesi Itfaiye Müdürlügü, Tarihi Çarsi'da ulasimi zor sokaklara yangin dolabi yerlestirildi.



Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Baskan Elif Köse, tarihi yerlesim bölgesindeki bazi sokaklarin dar ve yapilarinin ahsap olmasindan ötürü çikabilecek yanginin hizla yayilma riski tasidigina dikkati çekti.

Vatandaslarin kurulan tertibati çok kolay kullanabileceklerini aktaran Köse, "Bölgedeki halki ve tarihi dokuyu korumak zorundayiz. Kentimiz, vatandaslarimizin büyük katkilari ve gerçeklestirdigi çalismalarla 'Korumanin Baskenti' unvanini almistir. Koruma bilincinin üst seviyede oldugu Safranbolu'muzda belediye olarak biz de ayni bilinçle elimizden gelenin en iyisini yapiyoruz. Bundan da öte vatandasimizi koruyabilmeliyiz. Bu amaçla dolaplari yerlestirdik ama kullanilmasina insallah gerek olmaz." ifadelerini kullandi.

- Safranbolu'da içme suyu hatti çalismalari

Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlügü ekipleri, içme suyu hatti imalati islemlerini sürdürüyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Devlet Su Isleri Bölge Müdürlügünce (DSI) yapimi biten 2 içme suyu deposunun belediye devredilmesinin ardindan ekipler, Bostanbükü köyünden Baris ve Musalla mahallelerine dahil edilen bölgeye içme suyu verebilmek için yaklasik 2 bin 500 metre uzunlugunda içme suyu hatti imalati islemlerine basladi.

Bölgedeki vatandaslar artik Safranbolu Belediyesinin imkanlariyla getirilen içme suyunu kullanacak.

Kaynak: AA