Scholz, Sinirlarinin Degismemesinin Avrupa Için Büyük Önem Tasidigini Belirtti

Almanya Basbakani Olaf Scholz, Ukrayna'nin dogusundaki gerilime iliskin, sinirlarinin degismemesinin Avrupa için büyük önem tasidigini söyledi.

Almanya Basbakani Olaf Scholz, Belçika'nin baskenti Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birligi (AB) Liderler Zirvesi'nin ardindan Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ile ortak basin toplantisi düzenledi.

Zirvede Ukrayna'nin güvenligi konusunu görüstüklerini dile getiren Scholz, bu konuda AB üyeleri arasindaki dayanismayi görmekten mutlu oldugunu belirtti.

Scholz, "Avrupa sinirlarinin yerinden oynamamasi bizim için büyük önem tasiyor. Bu güvenlik konusu herkes için geçerli. Bu ancak Avrupa'daki ortak güvenlik ilkesine saygi gösterilerek basarilabilir." dedi.

Scholz, sinir ihlali durumunda buna tepki verilmesinin hesaba katilmasi gerektigini kaydetti.

Alman Sansölye, Brüksel'de Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelensky ile görüstüklerini ve Normandiya formatinin canlandirilmasi konusunda hem fikir olduklarini belirtti.

Olaf Scholz, Kuzey Akim 2 Dogal Gaz Boru Hatti'nin isletme ruhsatiyla Ukrayna'daki krizi azaltma çabalarinin birlestirilmesine karsi çikarak, "Kuzey Akim 2, bir özel sektör projesidir. Avrupa Enerji Yasasi çerçevesinde ruhsat konusundaki karar, Alman makamlari tarafindan verilecektir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA