'2 Adet P-72 Deniz Karakol Uçagi Daha Deniz Kuvvetleri Komutanligina Teslim Edildi'

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, Meltem-3 Projesi kapsaminda 2 adet P-72 Deniz Karakol Uçaginin daha Deniz Kuvvetleri Komutanligina teslim edildigini duyurdu.

'2 Adet P-72 Deniz Karakol Uçagi Daha Deniz Kuvvetleri Komutanligina Teslim Edildi'


Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi paylasimda, “Mavi Vatan’imizin çelik kanatli bekçilerine yenilerini ekledik. Meltem-3 Projesi kapsaminda iki adet P-72 Deniz Karakol Uçagimizi daha Deniz Kuvvetleri Komutanligina teslim ettik. Deniz Kuvvetleri Komutanliginin stratejik unsuru olarak hizmet eden Deniz Karakol uçaklarimiz, ülkemizin gökyüzündeki gücüne güç katiyor” ifadelerini kullandi.

DENIZ KARAKOL UÇAKLARININ TOPLAM SAYISI 12’YE ULASACAK

Öte yandan 10 Aralik 2020’de gerçeklesen ilk Deniz Karakol Uçaginin teslimatini takiben 2021 yili içinde ilave 3 adet Deniz Karakol Uçagi ile 1 adet Deniz Genel Maksat Uçaginin Deniz Kuvvetleri Komutanligina teslimati gerçeklestirildi.

Böylece donanmanin hizmetine giren ve Mavi Vatan’in kontrolü ve korunmasi için önemli bir kuvvet çarpani olan P-72 Deniz Karakol uçaklarinin sayisi 4’e ulasti. Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi (SSB) tarafindan yürütülen MELTEM Projesi kapsaminda ana yüklenici Italyan LEONARDO firmasi olurken, yerli savunma sanayii firmalarindan TUSAS, ASELSAN, HAVELSAN ve MILSOFT ise alt yüklenici olarak görev aliyor. MELTEM Projesi kapsaminda son 2 uçak teslimatinin da 2022 yili içinde tamamlanmasi planlaniyor. Böylece Türkiye’nin kita sahanligi ve ulusal çikarlarinin bulundugu sularda Türk Silahli Kuvvetlerinin stratejik unsuru olarak basariyla hizmet etmekte olan Deniz Karakol uçaklarinin toplam sayisi 12’ye ulasacak.

(Utku Simsek /IHA)
Kaynak: İHA