Ünye'nin Il Olmasi Için Imza Kampanyasi

Ordu’nun Ünye içesinde sivil toplum kuruluslari temsilcileri, Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) açikladigi ‘il olmaya aday ilçeler’ listesini gözden geçirerek, Ünye’nin il olmasi için ilk imzalari atti.

Ünye'nin Il Olmasi Için Imza Kampanyasi
Ilçelerin il olabilmesi için, ilçenin nüfusunun fazla olmasi yeterli olmazken, bununla birlikte birçok veri dikkate aliniyor. TÜIK verilerinin de dikkate alindigi verilere göre, ilçenin bagli oldugu ilin merkez ilçesine uzakligi, nüfus büyüklügü, sosyoekonomik kosullari gibi kriterler de degerlendiriliyor.

Ordu’nun Ünye ilçesinde de sivil toplum kuruluslari temsilcileri, 130 bini asan nüfusuyla il olmaya aday 25 ilçeden biri olarak gösterilen Ünye’yi degerlendirdi. Ünye Ticaret ve Sanayi Odasi’nda (ÜTSO) gerçeklestirilen ortak akil toplantisinda, ‘Ünye il olacak’ sonucu çikaran STK temsilcileri, ilçenin il olmasi için ilk imzalari atarken, bununla ilgili de imza kampanyasini baslatmis oldular.

“Il olmak için haziriz”

Toplantiya baskanlik yapan ve Ünye’nin il olmasi için görüslerini belirten Ünye Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Irfan Akar, “Üzerimize düseni yapmaya haziriz. TÜIK’in yapmis oldugu çalisma gerçekten bizim için önemli. Ünye’nin il adayi olarak gösterilmesi sevindirici bir durum oldu. Ünye’nin il olabilmesi için ne yapilmasi gerekiyorsa yapmaya haziriz. Burada sadece bizim degil, toplumun bütün kesimleri ve siyasi isimlerin bize destek vermesi ile bu gerçeklesir. Bun yapmamiz lazim. Çevre ilçelerden de bize gelen bir baski var. Ünye’nin il olmasi bölgeye de ciddi bir katki saglar. Bizler sivil toplum kuruluslari olarak kamuoyu olusturmaya haziriz” dedi.



“Planlarimizi masaya koyalim, çalisalim”

Yapilan toplantida, böyle bir kampanya baslatilmasi sonucunun çikmasindan memnuniyet duydugunu belirten Baskan Akar, birlik ve beraberlik mesaji vererek bu hayali daha yakina çekmek için gayret edeceklerini söyledi.

Akar, “Bence Ordu’nun büyüksehir olmasi, Ünye’nin il olmasina engel degil. Il adayi olarak gösterilen ilçelerin bir kismi zaten büyüksehir belediyelerine bagli ilçeler. Su anda burada yaklasik 105 bin kisiye hitap eden bir toplulugun temsilcisi olarak toplanmis bulunuyoruz. Bizler sivil toplum kuruluslari olarak sosyal hayati da bu meseleye entegre edersek, bütün bir Ünye olarak ayni paydada düsüncede bulusabilirsek neden il olmayalim? Ilçemiz adina önemli olan bu il olma durumunu birlikte masaya yatirarak gelecege dair planlar yapmamiz lazim” ifadelerini kullandi.

“Siyasilerimize görev düsüyor”

Ilçe Ziraat Odasi Baskani Osman Sarikahraman ise TÜIK verilerine göre Ünye’nin il olmasi gerektigi vurgusunu hatirlatarak, bölgenin de buna ihtiyaci oldugunu söyledi.

Sarikahraman, “Ünye jeopolitik yapisi ve siyasi yapisinin yani sira ekonomik yapisiyla da önemli bir sehir. Bizler il olma karari hakkinda STK’lar olarak üzerimize düsen görevi elimizden geldigince yapariz. Burada önemli bir görev de siyasi isimlerimize düsüyor. Bizler de gerekirse ayaklarina kadar gideriz ve Ünye’nin il olmasi için gerekli çalismalarimizi sunariz” seklinde konustu.

Toplanti, STK temsilcilerinin Ünye’nin ilçe olmasi için baslattigi imza kampanyasina ilk imzalarin atilmasi ile devam ederken günün anlamina yönelik hatira fotografi çekildi.
Kaynak: İHA