Türkiye Diyanet Vakfindan, 2 Bin Afgan Aileye Gida Paketi Yardimi

Türkiye Diyanet Vakfi, Afganistan’da ihtiyaç sahibi 2 bin aileye gida paketi dagitimi gerçeklestirdi.

Afganistan’in baskenti Kabil’in 9. bölgesinde düzenlenen yardim dagitim programinda, Türkiye Diyanet Vakfi, 2 bin Afgan aileye gida paketi yardimi yapti. Programa, Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay, Diyanet isleri Baskanligi Afganistan Din Hizmet Atasesi Abdulcelil Alpkiray, Afganistan Dogal Afetlerle Mücadele Bakani Vekili Ghulam Ghaws Naseri katildi.

Program dahilinde açiklamalarda bulunan Alpkiray yardim paketiyle ilgili detaylari da paylasarak, “Bugün, Afganistan’da 2 bin aileye gida paketi yardimi programi düzenledik. Gida paketinin içerisinde pirinç, un, yag, seker, çay, makarna gibi bir ailenin ihtiyaç duydugu maddeler bulunmaktadir” dedi.



“Her zaman Afgan halkinin yanindayiz”

Konusma yapan kisiler arasinda yer alan Büyükelçi Erginay, “Afganistan’in bu zor gününde sadece diyanetimizle degil, birçok kurumumuzla yardimci olmaya gayret ediyoruz. Buna AFAD da dahil, TIKA da dahil, Kizilay da dahil. Yardimlari sivil toplum kuruluslarimizla birlikte sürdürmeye devam edecegiz. Biz her zaman Afgan halkinin yanindayiz ve zor günlerinde onlara yardimci olmak bizim insani görevimizdir” diye konustu.

Afganistan Dogal Afetlerle Mücadele Bakani Vekili Naseri günden güne çesitli problemlerin arttigini söyleyerek, “Dost ülke Türkiye’nin yardimlari bu sartlarda çok etkili oluyor. Türkiye Büyükelçisi ve diyanet temsilcisine, bu yardimlari sagladiklari için tesekkür ediyoruz. Umariz yardimlar devam eder” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA