Tarihi Konagin Isi Dagitim Kanalari Ortaya Çikarildi

Mentese ilçesinde 19’uncu yüzyilin sonlarina dogru insa edildigi düsünülen Aga Bahçesi Konaginda Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan baslatilan restorasyon çalismalarinda hamamda isi dagitimi için kullanilan ve ‘cehennemlik’ adi verilen kanallar gün yüzüne çikarildi.

Tarihi Konagin Isi Dagitim Kanalari Ortaya Çikarildi
Mugla’nin Mentese ilçesinde bulunan ve 19. yüzyilda yapildigi düsünülen Aga Bahçesi Konaginin restorasyon çalismalari Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan devam ediyor. Eylül ayinda baslayan ve fiziki gerçeklesme orani yüzde 40’a ulasan Aga Bahçesi Konaginda dikkat çeken tarihi dokularda gün yüzüne çikiyor.

Mugla evi mimarisi özellikleriyle dikkat çeken Aga Bahçesi Konaginda, devam eden çalismalar hakkinda yazili açiklamada bulunan Mugla Büyüksehir Belediyesi, “Mentese ilçemizin en eski yapilarindan biri olan Aga Bahçesi Konagi’nda devam eden restorasyon çalismalarimiz kapsaminda yüzde 40 oraninda fiziki gerçeklesmeye ulastik. Tas duvar onarimlari, dayaniklilik arttirilmasi için enjeksiyon imalatlari tamamlandi. Suanda çati ve müstemilat yapilarinda çalismalarimiz devam ediyor. Ayrica, konak içerisinde bulunan eski tarihi hamamda da çalismalarimiz devam ediyor. Burada yürüttügümüz çalismalarda hamamin isi dagitimi için kullanilan ‘cehennemlik’ adi verilen kanallarda gün yüzüne çikarildi. Bu ve bunun gibi tarihi degerlerin gün yüzüne çikarilmasi için titizlikle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Buradaki çalismalarin tamamlanmasinin ardindan Halk Evi olarak hizmet vermesi düsünülüyor” denildi.
Kaynak: İHA