Ordu'da Usulsüz 1 Ton Ete El Konuldu

Ordu Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi ekipleri 19 ilçede satisa uygun olmayan 1 ton ete el koydu.

Ordu'da Usulsüz 1 Ton Ete El Konuldu
Halk Sagligi ve gida güvenligi konusunda denetimlerini sürdüren Ordu Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi ekipleri 19 ilçede 150 et satis noktasinda yaptigi denetimde 1 ton ete el koyarken usulsüz et satisi yapan is yerleri ile ilgili tutanak tuttu.

Vatandaslarin kaliteli ve saglikli gidaya ulasmasi için çalismalarini sürdüren Ordu Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi ekipleri, Il Tarim ve Orman Müdürlügü denetim ekipleri, veteriner hekimler ve kolluk kuvvetleri ile birlikte 19 ilçede Karkas etlerle sakatatlarina bir arada tasinmamasi, kasap, sarküteri, market ve et satis noktalarinda denetim gerçeklestirdi.

Usulsüz etlere el konuldu

Gerçeklestirilen denetimlerle ilgili Ordu Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada 150 adet et satisi yapan is yerinin denetlendigi ve usulsüz satilan etlere el konuldugu belirtildi.

Zabita Daire Baskanligindan yapilan açiklamada su bilgilere yer verildi:

“Ilimiz genelinde Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi ekiplerimiz ile Il Tarim ve Orman Müdürlügü denetim ekipleri, veteriner hekimler ve kolluk kuvvetleri ile birlikte kasaplar ve kaçak hayvan girisini önlemek üzere kontroller gerçeklestirildi.

Yapilan denetimlerde Altinordu ilçesinde 25 is yeri denetlenirken bu denetimlerde, mühürsüz olan 805 kg et ile kesim raporu olmayan 3 adet kuzuya, mührü olmayan 1 adet kuzuya ve etiketi olmayan 14 kg tereyaga el konuldu. Fatsa ilçesinde 28 is yeri denetlenirken bu denetimlerde, is yeri açma ve çalistirma ruhsati olmayan 6 adet is yeri ve mezbaha kesim fisi, veteriner saglik raporu, parça et alis faturasi bulunmayan 1 adet isyeri ile ilgili tutanak tutuldu. Ünye ilçesinde 22 is yerinde yapilan denetimlerde, temizlik ve hijyen kurallarina uymayan 2 adet kasap ve saglik ve kesim raporu ibraz etmeyen 3 is yeri ile ilgili tutanak tutuldu. Ekipler tarafindan Persembe ilçesinde yapilan denetimlerde mühürsüz olan 25 kg karkas ete; Kabadüz ilçesinde yapilan denetimlerde ise mühürsüz olan 1 adet karkas ete el konuldu. Ekiplerin diger ilçelerde yaptigi denetimlerde ise herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemistir.”
Kaynak: İHA