MSKÜ Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesinin Seramik Bölümü Binasi Açildi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi seramik bölümünün yeni binasi törenle açildi.

Hayirsever is insani Yunus Büyükkusoglu tarafindan yaptirilan Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi seramik bölümünün yeni binasi için düzenlenen törende katilimcilar, kurdeleyi keserek binanin açilisini gerçeklestirdi.

Kültür Merkezi Kirmizi Salon'da düzenlenen programda konusan Mugla Vali Yardimcisi Caner Yildiz, sanatin önemine dikkati çekerek, ögretim görevlilerine ve is insani Yunus Büyükkusoglu'na tesekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de üniversitenin her alanda zirveye adini yazdiran, yalnizca sehrine ve bölgesine degil, ülkesine de arti deger katan bir konuma yükseldigini belirtti.

Konusmalarin ardindan Yunus Büyükkusoglu'na fahri doktor unvani verildi.

Cübbesi, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek tarafindan giydirilen Büyükkusoglu, duygusal anlar yasadi.

Her seyi ülkesi için yaptigini ifade eden Büyükkusoglu, simdiye kadar 12 okul, hastaneler ve Bodrum'a 50 dairelik polis lojmani yaptirdigini kaydetti.

Açilis törenine, Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Ilknur Ülküm Seferoglu, ögretim üyeleri, ögrenciler ve davetliler katildi.

Toplam 1200 metrekare kapali alana sahip üç katli binada 6 atölye, 1 laboratuvar, 1 bilgisayar laboratuvari, 1 kitaplik, 1 sergi salonu, 2 depo, 8 ögretim elemani odasi bulunuyor.

Kaynak: AA