MHP Genel Baskani Bahçeli Açiklamasi 'OHAL'den Bahsetmek Gafilliktir, Suursuzluktur'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli, “ekonomideki konjoktürel gelismeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpitip OHAL’den bahsetmek gafilliktir, suursuzluktur. Yükselen, toparlanan ve dengeye gelen Türkiye ekonomisinde olaganüstü hiçbir sey yoktur” dedi.

MHP Genel Baskani Bahçeli Açiklamasi 'OHAL'den Bahsetmek Gafilliktir, Suursuzluktur'
MHP Genel Baskani Bahçeli yazili açiklama yapti.

Yapilan yazili açiklamada Genel Baskan Bahçeli, “2022 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’nda görüsülmesi esnasinda özellikle zillet ittifaki partileri vasitasiyla sahnelenen ilkesiz, iradesiz ve itibarsiz görüntüler milletimizi derinden yaralamistir. Bu süreçte CHP, HDP, IYI Parti ve diger marjinal partiler arasindaki iliski, irtibat ve ittifak ziyadesiyle billurlasmis ve bilenmistir” ifadelerini kullandi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Cumhurbaskani adayligi açiklamasini degerlendiren Genel Baskan Bahçeli, “Maalesef Türkiye aylardir, zillet ittifakinin meçhul ve müphem “Cumhurbaskani adayi” üzerinde devamedegelen fuzuli tartismalarla mesgul edilmektedir. Sivriltilmeye çalisilan siparis isimler etrafinda yogunlasan adaylik karmasasinin esasen taktik bir siyaset kurnazligi oldugu da gözümüzden kaçmamaktir. Buna ragmen zillet ittifakinin cumhurbaskani adayini belirlemeye, CHP Genel Baskani’nin iddia ve ifade ettiginin aksine, ittifaki olusturan partilerin genel baskanlarinin mezun olmadigi açiktir. Hala ve henüz zillet partilerinin sirtini yasladiklari efendilerinden bir aday isareti alamadiklari ortadadir. CHP Genel Baskani ne kadar heveslense de, ne ölçüde heyecanlanip iki de bir “Ittifak kabul ederse cumhurbaskani adayi olmaktan gurur duyarim” dese de çabalari beyhudedir; çünkü bu sakil zihniyet karar ve irade haysiyetini çoktan yabanci güçlere devretmistir” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nde fiilen ve hukuken Basbakanlik makaminin bulunmadigini dile getiren Genel Baskan Bahçeli, “Kiliçdaroglu hem muhatabiyla alay etmekte, hem de dipsiz bir uçuruma itmektedir. Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nde ise alinan terör örgütleriyle irtibat ve iltisaki olan militanlar hakkinda IYI Parti Baskani’nin sessiz kalmasi ise bir baska rezalet, islenen suça bir diger ortakliktir. CHP ile IYI Parti’nin yabanci büyükelçilerle veda ziyareti bahanesiyle seriye baglanan kuskulu görüsme trafigi Türkiye’nin aleyhine tezahür eden dis tahkim ve destegin bir bakima tescili seklinde ele alinmalidir” diye konustu.



"Bu cephe fitneyle bezenmis, anti demokratik ve fasizan egilimlerle temellendirilmistir"

Isgal girisimiyle yapilamayan sürecin ekonomik saldirilarla, toplumsal hareketlenmelerle tamamlanmak istendigini söyleyen Genel Baskan Bahçeli sunlari kaydetti:

“Türkiye’nin ekonomik ve siyasi çöküs senaryosunu kaleme alanlarin, erken seçim dayatmasinin gerekçelerini imal ve ikmal etmeyi amaçlayan iç ve dis çikar gruplarinin milli hassasiyetlerimize ve milletimizin hürriyet haklarina vahim bir cephe açtiklari vicdani olan her insanimizin malumudur. Bu cephe fitneyle bezenmis, anti demokratik ve fasizan egilimlerle temellendirilmistir. Türk milletinin bu oyuna düsmesi, dis baglantili bu anafora batmasi hayal mahsulü bir beklentidir. Yönetilemeyen bir Türkiye algisinin yerlestirilmesinin köse taslarini dösemek için geceli gündüzlü nifak nöbetine girenler, Biden lobisinin ivmesiyle hedeflenen iktidar degisiminin bir an evvel saglanacagina sabitlenmislerdir. Bu vahim bir kumardir, bedeli de çok agirdir. Joe Biden’in seçilmeden önce demokratik kanallardan Türkiye’de yönetimin el degistirilmesi gerektigini ifsa etmesi nihayetinde alçak bir siyasi ihale olarak zillet partileri tarafindan benimsenmistir.”

"OHAL’den bahsetmek gafilliktir, suursuzluktur"

Genel Baskan Bahçeli, FETÖ, PKK, DEAS’la mücadelenin kararlilikla ve kesintisiz devam ettirilmesi gerektiginin altini çizerek, “Isveç hükümetinin YPG’ye 376 milyon dolar para yardimi sözü vermesi da uluslararasi hukukun ihlali, iki ülke arasindaki diyaloglarin inkari, insan haklarinin imhasi, terörizmin kanli emellerine igrenç bir ikramdir. Ayrica ekonomideki konjoktürel gelismeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpitip OHAL’den bahsetmek gafilliktir, suursuzluktur. Yükselen, toparlanan ve dengeye gelen Türkiye ekonomisinde olaganüstü hiçbir sey yoktur” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA