Libyalilar, Seçimlerin Ertelenmemesi Talebiyle Trablus'ta Gösteri Düzenledi

Libya'nin baskenti Trablus’ta 24 Aralik'ta yapilmasi kararlastirilan seçimlerin ertelenmemesi talebiyle gösteri düzenlendi.

Sivil toplum örgütlerinin çagrisiyla düzenlenen eyleme katilan Libyalilar üzerinde "seçimlerin ertelenmesine hayir" ve "seçim sonuçlarini kabul etmelisiniz" yazili dövizler tasidi.

Gösteriye katilan aktivistlerden Faize Kaddafi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Libya’daki seçimlerin kararlastirilan tarihte yapilmasini istediklerini söyledi.

Kaddafi, ertelemenin Libya'ya zarar verdigini ve ülkede bölünmeye yol açtigini savundu.

Protestoculardan Osman Erhume ise "Libya'nin geçirdigi asamalarindan biktik ve simdi bagimsiz Libya devletini insa etmek istiyoruz. Seçim yapilmasini ve ülkeyi yönetmek istiyoruz." diye konustu.

Libya Baskanlik Konseyi Baskani Muhammed el-Menfi dün yaptigi açiklamada, baskanlik ve parlamento seçimlerinin es zamanli yapilmasi konusunda kararli olduklarini söylemisti.

Libya Yüksek Seçim Komisyonundan 12 Aralik Pazar günü yapilan açiklamada ise parlamento seçimleri için aday listelerinin açiklanmasinda gecikme yasanacagi bildirilmisti.

Birlesmis Milletler (BM) öncülügündeki Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasim 2020 toplantilarinda, parlamento ve baskanlik seçimlerinin 24 Aralik'ta yapilmasina karar verilmisti.

Kaynak: AA