Karabag Savasi'nda Sehit Olan Askerlerin Çocuklari Büyüksehirde

Azerbaycan-Karabag savasinda sehit olan 12 Azerbaycan vatandasinin çocugu, Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde Antalya’ya geldi. Sehit çocuklari ve ögretmenleri Baskan Vekili Deniz Filiz’le görüstü.

Karabag Savasi'nda Sehit Olan Askerlerin Çocuklari Büyüksehirde


Azerbaycan’in geçen yil Ermenistan ile yaptigi savastaki sehitlerinin çocuklarindan 12’si, 4 ögretmeniyle Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin misafiri olarak Antalya’ya geldi. Belediyeyi ziyaret eden sehit çocuklari ve ögretmenleri, Baskan Vekili Deniz Filiz ve Genel Sekreter Yardimcisi Durmus Ali Arslan ile görüstü. Çocuklar, Türkiye ve Azerbaycan’in kardesligini anlatan siirler okudu.

“Çocuklar babalarinin ellerini öpsün”

Baskan Vekili Deniz Filiz, sehit çocuklarina çesitli hediyeler vererek ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirdi. Filiz, “Kardes Azerbaycan’dan gelen sehit çocuklari ile bir aradayiz. Baskanimiz Muhittin Böcek adina bu misafirligi yürütüyoruz. Umarim çocuklar artik hep babalarinin ellerini öperler, mezar taslarini degil. Hepsi için her zaman her türlü destegi ve yardimi yapmaya haziriz” diye konustu.



“Teklif Azerbaycan’dan geldi”

Kardes ülke Azerbaycan’in geçen yil Ermenistan’a karsi çetin bir savas verdigini söyleyen Genel Sekreter Yardimcisi Durmus Ali Arslan, “Bu savasta 3 bin kardesimiz sehit oldu. Azerbaycan Milli Egitim Bakanligi’ndan belediyemize sehit çocuklarimizin Antalya’da vakit geçirmesi, buradaki çocuklarla kardesliklerini pekistirmesi için bir proje teklifi gelmisti. Azerbaycan Kültür Dernegi de bu ziyaretin parçasi olmak istedi. Baskanimiz Muhittin Böcek bunu memnuniyetle kabul etti” dedi.



“Sehit evlatlari burada”

Çocuklarin ögretmenlerinden Sevda Celilova, Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin daveti ile Antalya’ya geldiklerini belirterek, “Azerbaycan’da savasta sehit olan babalarin evlatlari ile Antalya’dayiz. Azerbaycan ve Türkiye devletleri arasinda dostluk ve kardeslik bu sehit evlatlari bugün buradalar” ifadelerini kullandi.

Kardes ülke çocuklari, Demre ve Antalya’nin tarihi ve turistik yerlerini gezecek.
Kaynak: İHA