Israil Savunma Bakani Gantz, Kovid-19 Süphesiyle Karantinada

Israil Savunma Bakani Benny Gantz, ABD ziyaretinde kendisine eslik eden heyetteki bir kiside yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesi üzerine kendisini karantinaya aldi.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Savunma Bakani Gantz'in geçen haftaki ABD ziyaretinde yer alan bir kisinin PCR testi pozitif çikti.

Gantz'in da test sonuçlari neticelenene ve Kovid-19 veya Omicron varyanti tasimadigi anlasilana kadar karantinada kalacagi kaydedildi.

Enfekte oldugu açiklanan kisinin, geçen haftaki ABD uçusu sirasinda Gantz'in yakininda oturmadigi, gidis-dönüs sirasinda havalimaninda yapilan test sonuçlarinin da negatif oldugu aktarildi.

Israil Savunma Bakani Gantz, ABD'li mevkidasi Lloyd Austin ile "Bati Seria'daki yerlesim birimleri ve Iran nükleer programi gibi bölgesel meseleleri" görüsmek üzere geçen hafta Washington'a gitmisti.

Israil Basbakani Naftali Bennett da dün Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretinde kendisine eslik eden heyetteki bir kiside Kovid-19 tespit edilmesi nedeniyle karantinaya girmisti.

Kaynak: AA