Heyelan Böyle Geldi, Çiglik Çigliga Dehset Dolu Anlar Yasadilar

Zonguldak’ta 8 kisilik ailenin yasadigi evin bahçesi istinat duvarlariyla birlikte göçtü. Aile ise korku dolu anlari an be an kaydetti. Heyelan sonrasi ev tahliye edilirken aile magdur olduklarini ifade ederek belediyeye tepki gösterdi.

Heyelan Böyle Geldi, Çiglik Çigliga Dehset Dolu Anlar Yasadilar


Edinilen bilgiye göre Karaelmas Mahallesi 88 Evler Sokak’ta yasayan 8 kisilik Demirdöven ve Koçakli Ailesi geçtigimiz hafta sonu heyelan soku yasadi. Aile evinin bahçesinde oturdugu sirada heyelan meydana geldi. Çocuklar korkudan çiglik atarken aileleri teselli etti. Heyelan ise an be an amatör kamera tarafindan kaydedildi. Heyelanda istinat duvari ve bahçe heyelanla birlikte alt mahallede bulunan evlerin üzerine çöktü. Olayin ardindan evlerinin tahliye edildigini anlatan Yaman Koçakli, AFAD, polis ve zabita ekiplerinin olay sonrasi geldigini ancak üç gündür sokakta kaldiklarini söyledi.

Belediye yetkililerinin yalnizca telefonla aradigini iddia eden Yaman Koçakli tepkisini söyle dile getirdi:

“Ben Yaman Koçakli. Ev sahibinin kardesiyim. Su an herhangi bir yerden bize bir dönüs olmadi. Yapilmasini talep ettik. Gelen giden yok. Her seyi telefonla olacak zannediyorlar. Bizi ariyorlar. Olan bir sey yok. Dediler ki otele gidin. Otelde kaldik bir gün. Bize ilk önce ‘Sizi sokakta koymayiz’ dediler. Biz de Allah razi olsun dedik. Otelde kaldigimiz gecenin sahibi kiraya çikmamizi söylediler. Ama kiralik ev vermiyorlar. Dislaniyoruz. Buranin yapilmasiyla alakali öncülük istiyoruz. Onun bunun evinde kalmak mecburiyetinde degiliz. Çok bir sey istedigimizi sanmiyorum. Belediye baskani buraya gelip geçmis olsun der. Buraya bir bakar. Buranin hali normal bir sey degil. O evin içinde otursak bu sefer bizim de canimiz yanacak. Brandayi bile biz çektik. Belediyeden veya herhangi bir yerden bize su ana kadar bir sey yapilmadi. Buraya gelen polis. AFAD’a telefon ettiler. Ama oy zamani kimse gelip oy istemesin.”

Üç çocuguyla sokakta kaldigini söyleyen Yeliz Demirdöven de “Belediye bu merdivenin kirildigini biliyor. Bu merdiveni belediye yapsaydi, bu duvari buraya çekseydi bu kadar can yanmazdi. Sürekli kanallarla ugrasacaklarina burada kaç can yasiyor. Asagidaki evlerden de sikinti çikti. Milletin evinin üstüne göçtü. Kimsenin evine siginamiyorum. Kimsenin evinde yatamiyorum. Kalan üç günden beri bu bize kis degil de çile, istirap. Bir an önce buranin yapilmasini istiyorum. Sicak yuvaya, sicak ekmege hasret gittim. Ne idim ne oldum” diye gözyasi döktü. Aile, heyelanin yasandigi bölgedeki çalismalarin tamamlanmasinin ardindan evlerine kavusmak için gün sayiyor.

(Sertaç Özdemir - Emrecan Bayram / IHA)
Kaynak: İHA