Doktor Sikayetinden Bir Sartla Vazgeçti...

Bursa’nin Inegöl ilçesinde, Aile Sagligi Merkezinde meydana gelen olayda doktoru tehdit eden süphelinin cezasi sasirtti.

Doktor Sikayetinden Bir Sartla Vazgeçti...
Olay Hamidiye Mahallesinde saglik hizmeti veren 19. Nolu Aile Sagligi Merkezinde meydana geldi. A.S, korona virüs asisi olmak için saglik merkezine geldi. Henüz asilarin gelmedigini ögrenen A.S’nin tehdit etmesi üzerine doktor ’beyaz kod’ butonuna basti. O sirada disariya çikarak kayiplara karisan sahsin daha sonra yakalanmasi üzerine, Inegöl Cumhuriyet Bassavciliginca taraflar arasinda uzlasma hükümlerinin uygulanmasina karar verildi.

Süpheli ve magdur doktor, Inegöl adliyesindeki uzlastirma bürosunda karsi karsiya geldi. Doktor, süpheliden bir sartla sikayetçi olmayacagini söyledi.

Doktorun, saglik merkezi kapisina, "Bu aile sagligi merkezinde çalisan saglik çalisanlarina yaptigim kabaliktan dolayi özür dilerim" yazisini 1 hafta boyunca asmasini istedi. Süpheli, sarti kabul etti. 1 metre uzunlugunda, 1 metre genisligindeki beyaz kagida ifadeleri yazan süpheli, özür yazisini saglik merkezinin kapisina asti. 1 hafta boyunca kapida asili olan yaziyi gören hastalar kisa süreli saskinlik yasadilar. Yargilama sürecinin bir parçasi olan uzlastirma islemleri sayesinde iki taraf da süreçten mutlu ayrildi.
Kaynak: İHA