Akbank Sanat'in Felsefe Seminerleri Devam Ediyor

Seminer programi kapsaminda, 23 Aralik'ta Burak Saman, 'Var Olmayani Düsünmek: Aristoteles ve Ibni Sina' baslikli konusma yapilacak.

Akbank Sanat'in "Felsefe Seminerleri", "Düsünme Ne Yapar?" basligiyla devam ediyor.

Akbank Sanat'tan yapilan açiklamaya göre, "Felsefe Seminerleri" Akbank Sanat Youtube kanalinda ücretsiz olarak izlenebilecek.

Seminer programi kapsaminda, 23 Aralik'ta Burak Saman, "Var Olmayani Düsünmek: Aristoteles ve Ibni Sina" baslikli konusma yapilacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Burak Saman, seminerin içerigine iliskin, su degerlendirmede bulundu:

"Var olmakla düsünmeyi bir tutan ve yoklugun var olmadigini söyleyen Parmenides'ten beri klasik felsefe var olmayani düsünmekten kaçinmistir. Eskiçag ve Ortaçag'i içine alan bu gelenek, yoklugu her zaman varligin olumsuzlanmasi olarak ele almaya çalismistir. Peki yok oldugunu söyledigimiz nesneler hakkinda nasil düsünebiliyoruz? Düsünmek her zaman var olani düsünüyorsa, var olmayanin kendisine dair bir sorgulama bize düsünmenin ne olduguna dair daha iyi bir fikir verebilir mi? Konusmamizda var olmayan nesnelerin ve var olmamanin Aristoteles ve Ibn-i Sina için statüsünü ele almakla baslayip, var olmayanin nasil düsünülebilecegi sorusundan yola çikarak, esasen tersine bir hareketle her iki filozof için düsünmenin ne olduguna varmaya çalisacagiz. Böylelikle metafizige dair soru ile düsünmeye dair sorumuzun kesisecegi bir noktada Yunan ve Islam felsefe geleneginden iki filozofun da kesisimlerini konusacagiz."

Akbank Sanat YouTube kanalinda ücretsiz olarak izlenebilecek seminer serisi Mayis 2022'ye kadar devam edecek.
Kaynak: AA