AK Parti'li Yavuz Açiklamasi 'Bugünlerde Basimiza Stokçuluk Peydah Oldu'

AK Parti Aydin Milletvekili Metin Yavuz, "Bugünlerde basimiza, milletimize ve ülkemize ihanet olarak gördügüm stokçuluk peydah oldu. Vatandasimizin, bu ahlaksizlara prim vermemesi lazim." dedi.

Yavuz, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, 2022 yili bütçe maratonunun sonuna yaklasildigini söyleyerek, "Bizimle birlikte medya mensuplarimiz da ciddi emek harcadi. Maratona kisa bir mola, tatli bir ara verelim istedik." diye konustu.

Basin mensuplarina Aydin usulü kabak tatlisi ikram eden Yavuz, kente has öküz kabagindan yapilan ürünün, sehrin marka degerleri arasinda yer aldigini belirtti.

Evliya Çelebi'nin, "Daglarindan yag, ovalarindan bal akan sehir" olarak tanimladigi Aydin'i, Herodot'un da "gökyüzünün altindaki en güzel sehir" olarak tarif ettigini aktaran Yavuz, "Ben sehrimizi Yaradan'in torpilli noktalarindan biri seklinde özetliyorum." ifadesini kullandi.

Stokçuluk yapanlara da deginen Yavuz, sunlari kaydetti:

"Bugünlerde basimiza, milletimize ve ülkemize ihanet olarak gördügüm stokçuluk peydah oldu. Maalesef tarihten de ders alamiyoruz. Aslinda geçmisimize baktigimizda bunlarin devletimize ve milletimize ne kadar sikintilar yarattigini görüyoruz. Tabii devletimizin ilgili kurumlari gerekeni yapacaktir, yapmaya da baslamistir. Vatandasimizin da bu ahlaksizlara prim vermemesi lazim. Çünkü bu ahlaki bir durumdur. Bu kisileri gerekli yerlere bildirip gerekli cezalari almasini saglamamiz gerekiyor."

Kaynak: AA