Kars Ve Ardahan'da Ekiplerce Zorunlu Kis Lastigi Denetimi Yapildi

Kar yagisinin etkili oldugu Kars ve Ardahan'da polis ekipleri, yük ve yolcu tasiyan ticari araçlarda bugün baslayan kis lastigi takma zorunlulugu nedeniyle denetim yapti.

Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin "Kis Lastigi Kullanma Zorunlulugu ile Ilgili Usul ve Esaslar Hakkinda Tebligi" kapsaminda zorunlu hale getirilen kis lastigi takma uygulamasi dogrultusunda Kars'ta polis ekipleri sabah denetime basladi.

Gazi Ahmet Muhtar Pasa Caddesi'de uygulama yapan polis ekipleri, sürücülerin araçlarina kis lastigi takip takmadigini kontrol etti.

Uygulamada durdurulan araçlarin lastiklerinin dis derinligi ölçüldü.

Ekipler ayrica, sürücülere emniyet kemeri takmalari yönünde de uyarilarda bulundu.

- Ardahan

Ardahan'da da sabahtan itibaren Ardahan-Kars, Artvin ve Göle baglanti yollarinda Il Emniyet Müdürlügüne bagli trafik ekipleri, yük ve yolcu tasiyan ticari araçlara yönelik kis lastigi denetimi gerçeklestirdi.

Kar yagisinin etkili oldugu ve kar kalinliginin 20 santimetreyi buldugu kentte ekipler, kis lastigi takmayan veya lastik dis derinligi yeterli olmayan sürücülere cezai islem uyguladi.

Kis lastigi takmanin önemi konusunda sürücüleri bilgilendiren ekipler, denetimlerini kent merkezinde de sürdürdü.

Ekipler, Kongre Caddesi'nde araçlarin kis lastigi takip takmadigini, lastik dis derinliklerini ve sürücülerin evraklarini kontrol etti.

Yük ve yolcu tasiyan ticari araçlarda bugün baslayan kis lastigi takma zorunlulugu kapsamindaki denetimlerin sürecegi belirtildi.

Kaynak: AA