Dogu Anadolu'da Mevsim Normallerine Göre Sicaklik Artarken Çarsamba Kar Geliyor

Dogu Anadolu Bölgesinde hava sicakligi mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyrederken Çarsamba ve Persembe günü bölgedeki bazi illerde kar bekleniyor.

Dogu Anadolu'da Mevsim Normallerine Göre Sicaklik Artarken Çarsamba Kar Geliyor
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmelere göre bölge geneli parçali ve az bulutlu geçecek.

Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin beklendigi bölgede hava sicakligi mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredecek. Rüzgâr kuzeydogu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecek.

Gün içerisinde beklenen en yüksek sicakliklar; Bayburt ve Erzurum’da 15, Kars ve Ardahan’da 13, Agri ve Igdir’da 16, Erzincan’da 18 derece olmasi öngörülüyor.

“ÇARSAMBA VE PERSEMBE 10 ILDE KAR YAGISI BEKLENIYOR”

Meteoroloji’nin haftalik hava durumu raporuna göre, Dogu Anadolu Bölgesi’ndeki bazi illerde çarsamba ve persembe günü kar bekleniyor. Çarsamba günü Sivas, Gümüshane, Bayburt, Erzurum, Agri, Kars ve Ardahan’da; persembe günü Gümüshane, Bayburt, Erzurum, Kars, Artvin, Agri, Mus, Bitlis, Van ve Hakkari’de kar yagacak.

Meteoroloji Genel Müdürlügü (MGM), yeni haftanin hava durumu tahmin raporunu açikladi.

Buna göre; çarsamba ve persembe günü Dogu Anadolu Bölgesi’nde kar yagisi hâkim olacak.

Çarsamba günü; Sivas, Gümüshane, Bayburt, Erzurum, Agri, Kars ve Ardahan’da karla karisik yagmur bekleniyor.

PERSEMBE GÜNÜ 10 ILDE KAR VAR

Gümüshane, Bayburt, Erzurum, Kars, Artvin, Agri, Mus, Bitlis, Van ve Hakkari’de persembe günü kar yagisi etkili olacak.

Öte yandan ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyreden hava sicakliklarinin, çarsamba günü hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarina düsecegi tahmin ediliyor. Kuzey ve iç kesimlerde yer yer yogun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ülkenin kuzey ve iç kesimlerde yer yer yogun olmak üzere sis ve pus hadisesi beklendiginden meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi ilgililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekiyor.

(Ahmet Akbuga/IHA)
Kaynak: İHA