Otobüs Seferi Yapilmayan Köyün Ulasim Sorunu KDK'nin Girisimiyle Çözüldü

Manisa'da yasadigi köye otobüs seferi düzenlenmedigi için magduriyet yasayan vatandasin basvurusu üzerine Kamu Denetçiligi Kurumu (KDK), ilgili belediye ile yaptigi görüsmeler sonucu sorunun giderilmesini sagladi.

KDK'den yapilan açiklamaya göre, Manisa'da bir köyde yasayan vatandas, buraya uzun zamandir otobüs seferinin düzenlenmedigini, bu sebeple merkeze gidip gelmek isteyenler ve okula giden ögrencilerin magdur olduklarini ayrica köyde market bulunmadigi ve ihtiyaçlarin merkezden karsilanmasi gerektiginden zorlandiklarini bildirdi.

Müracaatçi, köye otobüs seferi düzenlenmesi için ilgili kurumlara basvuruda bulundugunu ancak talebinin yerine getirilmedigini belirtti. Köye 2 kilometre uzakliktaki yere otobüs seferi düzenlenirken kendi köylerine gelmedigini kaydeden kisi, köylerine de belirli araliklarla otobüs seferi konulmasi gerektigini ifade ederek KDK'ye basvurdu.

Basvuruyu degerlendiren KDK, vatandasin magduriyetinin giderilmesi için Manisa Büyüksehir Belediye Baskanligi ile görüsmeler yapti.

Bunun üzerine belediye, vatandaslarin magdur olmamasi adina gerekli düzenlemelerin yapildigi ve magduriyetlerinin giderildigi yönünde KDK'ye bildirimde bulundu.

Kaynak: AA