Gaziosmanpasa'da Istanbul Sanat Yarismasi Festivali Düzenlendi

Kazakistan, Kirgizistan, Bulgaristan ve Gürcistan’dan gelen 150 ögrenci, Istanbul Sanat Yarismasi’nda bulustu. Festival kapsaminda farkli ülkelerden gelen misafirler, hem yöresel gösterilerle kültürlerini tanitti hem de Gaziosmanpasalilara müzik ziyafeti sundu.

Gaziosmanpasa'da Istanbul Sanat Yarismasi Festivali Düzenlendi
Gaziosmanpasa’da Kazakistan, Kirgizistan, Bulgaristan ve Gürcistan’dan gelen 18 grup toplamda 150 ögrenci, Istanbul Sanat Yarismasi’nda bulustu. 150 ögrenci yöresel kiyafetleri ve gösterileriyle Gaziosmanpasalilara eglenceli dakikalar yasatti. Festivale, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta da katildi.

Yarismada açiklamalarda bulunan Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, festival kapsaminda ögrenciler ve ögretmenler olmak üzere emegi geçenlere tesekkür etti. Baskan Usta, "Burada hayallerimiz, umutlarimiz, dünyanin dört bir tarafindan ayni ortak payda bulusan bir gösteri izliyorsunuz. Sembolik olarak burada sevgili ögrencilerimiz bulunuyor. Bugün Kazakistan’dan, Bulgaristan, Gürcistan ve Kirgizistan’dan misafirlerimiz buradalar. Biz bu güzel toplulugu, bu bulusmayi burada iskalamamak adina, bu mutlulugu yasamak adina buradayiz. Her birimizin hayali, gayreti, çabasi gençlerimiz çünkü gelecegimiz onlarda sakli. Onlar elbette bu günün firsatlarini, imkanlarini, kazanimlarini yarinlara tasiyacak olan en büyük mihenk taslarimiz. Dünyanin neresinde olursa olsun eger gerçek derdi gelismek, kalkinmak hem milleti hem dünya insanligi adina bir seyler yapmaksa, yer, zaman ve mekan önemli degil" diye konustu.

Öte yandan, festivalde dereceye giren ögrenciler ödülleri verildi.

Kaynak: İHA